Szerelmet ígért a hiszékeny nőknek, több tízmilliót csalt ki tőlük
Fotó: Illusztráció

Nemzetközi elfogatóparancs kibocsátását kezdeményezi az ügyészség azzal a férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint több nőnek is tartós kapcsolatot ígért, majd különböző okokra hivatkozással több tízmillió forintot csalt ki tőlük.  

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi társkereső oldalon ismerkedett meg még az elmúlt évben az egyik sértett nővel, akivel élettársi kapcsolatot létesített. Azt állította a nőnek, hogy kapcsolatai révén olcsón tud árverésen ingatlanokat szerezni, ezért több részletben 50 millió forintot vett át a sértettől, amiből semmit nem vásárolt. Ezen kívül megkérte a nőt, hogy vásároljon nagy értékű gépkocsit, amit aztán a férfi a saját nevére íratott úgy, hogy a nő azt hitte, éppen a lakásvásárlás dokumentumait írja alá. A kapcsolat megszakadásakor a férfi elvitte a sértett és fiának otthon tartott készpénzét is. 

A férfi többtízmillió forintot vett át a nő családtagjaitól is arra hivatkozással, hogy abból valutát fog váltani, illetve ingatlant vásárolni, de ez sem valósult meg. Ráadásul szintén társkereső oldalon egy újabb nőt is behálózott  szerelmével az elkövető, akitől több mint 17 millió forintot kért el valutaváltásra. Nem úszta meg a férfi egy további bizalmasa sem, aki 16 millió forintot adott át neki szintén valutaváltás céljából. Az átvett pénzből egy fillért sem láttak viszont a sértettek.

A férfi jelenleg szökésben van, ellene a belföldi elfogatóparancsot a rendőrség már kibocsátotta, de mivel adat van arra, hogy külföldön tartózkodik, ezért szükséges a nemzetközi elfogatóparancs kibocsátása is.

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség