Szerdán lesz hulladékszállítás

Március 15-én ki kell tenni a házak elé azokat a hulladékgyűjtő edényeket, amelyeket szerdán ürítenek a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. járatai, hiszen a nemzeti ünnep ellenére nem történik változás a járatok menetrendjében.

Petró Árpád, a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, március 15-én nem változik a hulladékszállítás rendje. A megszokott rend szerint szedik az autók a hulladékot. A társaság dolgozói megkérnek mindenkit, hogy az aktuális napon a hulladékgyűjtő edényét tegye ki háza elé.

 

Áprilistól hetente szállítják a biokukát!

 

A kommunális hulladékgyűjtő edényeket tehát továbbra is heti rendszerességgel szállítják el az autók. Változás a biohulladék gyűjtésében történik. Ezeket januárban kéthetente ürítették a THG Nonprofit Kft. dolgozói, majd februárban az évszak és a biohulladék hiánya miatt szünetelt a szolgáltatás.

Márciusban az eredeti terv szerint egyszer szállították volna el a biokukákat, azonban a társaság még egy járatot indít a gyűjtésekre azért, mert a kiskerttulajdonosok már megkezdték a kinti munkákat. Áprilistól ismét heti gyakorisággal viszik el a házak elé kitett biohulladékot a szemétszállító járatok. Egy szabályozás értelmében egy évben a szolgáltatónak 10 alkalommal kötelező elszállítani a biohulladékot.

A Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. a lakossági igényeknek eleget téve ettől jóval többször, közel 34 alkalommal gondoskodik a biokukák kiürítéről.Nyíregyházán a szelektív hulladék gyűjtésére alkalmas kék-sárga gyűjtőedényeket változatlan ütemben és módon, kéthetente ürítik a járatok. Ezek a lakosság környezettudatos magatartásának köszönhetően 14 naponta meg is telnek. Amennyiben azt tapasztalják a Térdégi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai, hogy ez nem elegendő, változtatnak a gyűjtés gyakoriságán.

ME.