Szerb szparis

A sor azonban velük még nem ér véget. Olaszország és Szlovákia mellett Szerbia is képviselteti magát Nyíregyházán, méghozzá a Spartacus egyik védőjének, Bosnjak Predragnak a személyében. A fiatal játékos nemcsak a labdával bánik kitűnően, hanem a nyelvünket is sikerült hamar elsajátítania: szinte már hibátlan magyarsággal mesélt nekem nyíregyházi élményeiről, kedvenc helyeiről és barátairól.
– Szerbiában, Szabadkán születtem. Először 2010-ben jöttem Magyarországra, Nyíregyházán kezdtem el itteni pályafutásomat, a Spartacushoz szerzõdtem.

Itt játszottam másfél évig, majd átigazoltam Veszprémbe, 2013-tól a Haladásnál játszottam, 2014-től a Ferencvárosban, most pedig ismét itthon vagyok, visszajöttem Nyíregyházára – kezdte a beszélgetést a fiatal játékos, aki korábban játszhatott Európa-liga mérkõzéseken és bekerült a válogatott keretbe is. Most pedig újra a nyíregyházi csapatot erősíti, immár magyar állampolgárként, hiszen 2013-ban állampolgársági esküt tett.

– Ötödik éve már, hogy Magyarországon vagyok. Nyíregyháza szép város, nagyon szeretem. Jó sétálni Sóstón, fürödni a strandon, a kedvenc helyem pedig az állatkert. Nagyon nehéz volt megtanulni a magyar nyelvet, mostanra már sikerült, de még most is találkozok sok új szóval. Szeretnék itt maradni Magyarországon, de még nem tudom, hogy alakul a jövőm. Szeretem a csapatomat, a játékosokat, remélem, jól fogunk játszani. Sok ismerősöm és barátom van itt, felemelő újra Nyíregyházán lenni – hangsúlyozta.

JÖN A FRADI

Március 14-én a Ferencvárost fogadja a Nyíregyháza Spartacus, várhatóan nézőrekordot dönt majd a mérkőzés. Akik szeretnének szurkolni a Szparinak, azok klubkártyával vásárolhatnak jegyet, a klubkártya pedig folyamatosan váltható a klubirodában, ahol már jegyek is kaphatóak. A Fradi alaposan megerősödött a téli szünetben, több válogatott játékosa van – Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Böde Dániel. Ősszel 3–1-re kaptunk ki Budapesten. A Szpari jól kezdte a tavaszt, döntetlen (1–1) Pakson, majd 2–0 a Honvéd ellen. A mérkőzés pikantériáját adja, hogy Mátyus János, a Spartacus vezetőedzője évekig játszott az FTC-ben, Bosnjak Predrag pedig épp a Fradiból jött kölcsönbe Nyíregyházára.

Bruszel Dóra