Szépkorúak Akadémiája – Segítség a mindennapi aktivitáshoz

A Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Váci Mihály Kulturális Központ idén tavasszal hat alkalommal szervezett programot az idős korosztálynak. A program zárásán dr. Ulrich Attila alpolgármester köszöntötte a szépkorúakat. Mint elmondta, az idős korosztály kiemelten fontos Nyíregyháza számára, hiszen 19 ezer nyugdíjas él a városban.

Nemcsak a koruk és a betegségek miatt beszélünk veszélyeztetett társadalmi rétegről, hanem a mai kor kihívásai is új helyzetek elé állítják őket. Ez az előadássorozat segít nekik, hogy hogyan kell a mai világot felkészülten megélni.

 

KÉSEI SZÜRET – TETTREKÉSZSÉG IDŐSKORBAN

 

Szerdán délután az érdeklődőknek Kései szüret címmel Szepessy Béla grafikusművész tartott előadást. Hangsúlyozta, olyan művészeket mutat be példaként, akik a legszebb alkotásaikat életük alkonyán készítették. Ez példa is a közönségnek, hiszen a tevékeny élet tartósítja az embert, és így képes élete végéig kiemelkedő munkákat létrehozni.

Az elmúlt két hónap hat előadásán az érdeklődők hallhattak az egészséges öregedésről, az idősgondozásról, az egészségügyi alapellátás helyzetéről, az időskori kapcsolatok hálójáról, valamint az egészséges táplálkozásról.

Szoboszlai Tibor