Szépen szerepeltek a Kazinczy angolos tanulói egy megyei angol nyelvű olvasási versenyen
Szépen szerepeltek a Kazinczy angolos tanulói egy megyei angol nyelvű olvasási versenyen

Szépen szerepeltek a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézményének angolos tanulói a Reading in English megyei angol nyelvű olvasási versenyen. A megmérettetés még a „való világban” indult, aztán később, a pandémia miatt áthelyeződött az online térbe.

Még 2020. februárjában hirdette meg az Angol Műhely Kulturális Egyesület azt a regionális, több megyét érintő  angol nyelvű versenyt, amire benevezett a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézményének négy tanulója. Mátyásiné Pócsik Angéla tanítványai már több alkalommal vettek  részt ezen a versenyen, hiszen van egy őszi és egy tavaszi forduló is, ahol bizonyíthatnak a diákok. A Kazinczy tanulói már az őszi fordulóban is  szép eredményt értek, el, így egyértelmű volt, hogy a tavaszi versenyt is megpróbálják. A gyerekek márciusban kaptak egy-egy angol nyelvű regényt de a digitális tanrendre való áttérést követően a hozzá kapcsolódó három feladatsort már online töltötték ki. A szövegértési feladatokat önállóan oldották meg, de természetesen, amikor arra szükség volt, online segítette őket az iskolai angoltanár. A több megyét érintő megmérettetésben igen szoros volt a verseny, a bírálók a beküldött szövegértési feladatlapok alapján hozták meg a verseny végső eredményét.

1. helyezést ért el Horváth Eszter 8.a osztályos tanuló, 4. helyezést ért el  Márton Janka 6.a osztályos tanuló, 5. helyezést ért el Nánási Anna 6.a osztályos diák.

Horváth Eszter, aki győztesként került ki a versenyből, ötödikes kora óta rendszeresen részt vesz angolversenyeken. Tudását alátámasztja, hogy szeptembertől tanulmányait a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium haladó angol tagozatán folytatja. A versenyen elért szép eredményéért könyvjutalomban részesült, illetve kapott egy kedvezményre jogosító kupont, amit felhasználhat a jövőben egy esetleges angliai utazás során.

A versenyen részt vett kazinczys tanulók, Mátyásiné Pócsik Angéla tanítványai  jelenleg középfokú nyelvvizsgájukra készülnek.