Szent Imre – Két tanítási nyelvű osztály indult

Új lehetőséggel gazdagodott a Szent Imre katolikus iskola oktatási palettája. A 2020/2021-es tanévben angol két tanítási nyelvű osztályt indított az intézmény a fenntartó támogatásával. Az iskola célja, hogy magas színvonalú nyelvtudással rendelkezzenek az iskola diákjai.

Idén szeptemberben bővült a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola palettája. Az első osztályosok már angol két tanítási nyelvű osztályban is megkezdhették tanulmányaikat, mások mellett Orosz Franciska is.

Orosz Franciska elmondta: „Én azt szeretem az angolban, hogy sokat táncolunk, énekelünk és bábozunk, és tanultuk már a színeket, számokat és a formákat is.”

A Szent Imrében a fenntartó támogatásával két osztályt indítottak, ezeken belül a diákok fele az angol két tanítási nyelvű képzésben tanul, amíg a gyerekek másik része az általános képzésben. Az intézmény vezetője kiemelte, nagyon fontos számukra, hogy a hatéves gyerekek elsősorban játékos formában sajátítsák el az idegen nyelvet.

„A kisdiákok tanításában a legfontosabb kérdés az élmények megosztása, az élmény átadása. Nagyon fontos, hogy a gyerekek játékos formában sajátítsák el a nyelvet” – mondta el az intézményvezetője.

A kéttannyelvű oktatás elindításához több feltételnek is meg kell felelnie az intézménynek, fontos, hogy az angolt tanító pedagógusoknak széles körű ismereteik legyenek műveltségi területen is, mivel a diákok a heti négy angol nyelvi óra mellett három közismereti tárgyat is, a technikát, a rajzot és az éneket idegen nyelven sajátítják el. Felső tagozaton pedig szükség van olyan szaktanárokra, akik angol szakos végzettséggel vagy nyelvvizsgával rendelkeznek.

Tormássiné Kapitány Ágotha, a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője hozzátette: „Szeretnénk elérni azt, hogy a felső tagozatban a gyerekek szaktárgyakat is tanuljanak angolul, amihez a személyi feltételünk adott. Ezáltal a célunk, hogy nyolcadik év végére a diákjaink lenyelvvizsgázzanak. Nagyon fontos számunka, hogy a mindennapi nyelvismereten túl, egy magasabb színvonalú nyelvtudással is rendelkezzenek majd diákjaink.”

Az intézmény vezetője hozzátette, az iskola igen népszerű azon szülők számára, akik a keresztény értékrendet felvállalva szeretnék, hogy gyermekük magas színvonalú oktatásban vegyen részt.