Szenior Örömtánc Találkozó – 130 táncos vett részt az eseményen
Fotó: Szarka Lajos

Az I. Tiszántúli Szenior Örömtánc Találkozót rendezték meg a Váci Mihály Kulturális Központban szombaton. Az eseményen közel 130 táncos vett részt.

Nyíregyházán egyre népszerűbb a szenior örömtánc. A Mozdulj Nyíregyháza! program keretein belül a szépkorúaknak szánt ingyenes táncfoglalkozáshoz bárki csatlakozhat, aki a kíméletes testedzést és a koreográfiák lépéseinek megtanulását remek memóriatréninggel szeretné párosítani.

 

„Mióta az életem része lett az örömtánc, azóta én sokkal boldogabb vagyok, nagyon élvezem, sokkal jobban szeretem, mint bármit” – hangsúlyozta Juhász Lászlóné Ria örömtáncoktató.

Az örömtánc nemcsak a mozgás előnyeit hordozza magában. A foglalkozások segítenek az résztvevőknek barátságokat kialakítani és a társas kapcsolatokat erősíteni. A közös tevékenységek során megosztott élmények és a hasonló érdeklődési körök olyan közösségi élményeket teremtenek, amelyek hosszú távon is tartós barátságokat és társaságot eredményezhetnek.

„Úgy döntöttünk az ősz folyamán, hogy szeretnénk egy tánctalálkozót szervezni, amelyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei, valamint a Hajdú-Bihar vármegyei csoportokat hívjuk meg. Jelenleg 130 vendég táncos 7 oktatóval érkezett, illetve Budapestről a Radvánszki Editék is hoztak egy csoportot” – nyilatkozta Szabó Jánosné Anikó főszervező, örömtáncoktató.

Nyíregyházán az Idősügyi Tanács kezdeményezésével vezették be az örömtánc programot, melyet a városvezetés lelkesen támogat évek óta.

„Néhány évvel ezelőtt az Idősügyi Tanács egyik ülésén Finta Marika néni felvetette azt, hogy szeretnének létrehozni Nyíregyházán is egy szenior örömtánc csoportot. A hölgyek megszervezték ezt a táncos kört és évek óta ez a Mozdulj Nyíregyháza! keretein belül kapott helyet az elmúlt években” – mondta dr. Ulrich Attila alpolgármester.

Az örömtánc népszerűsége egyre inkább növekszik, amit jól mutat, hogy már nemcsak hölgyek, hanem férfiak is csatlakoznak ehhez a tevékenységhez.

Kapcsolódó galéria

Senior örömtánc találkozó 2024