Szemléletformálás a Skanzen Táborok idején – Új programelemekből nem volt hiány

A Sóstói Múzeumfaluban megrendezésre kerülő táborok közül már 3 hét sikeresen lezajlott. A régi és első táborozók számára új programelemekkel tették színesebbé a táborozás idejét, így a Simonyi Óbester Szablyavívó Iskola tagjai mellett vendégek voltak a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének munkatársai, akik fontos feladatuknak tartják a társadalom minden rétegéhez eljuttatni a látássérült emberek iránti pozitív szemléletet, toleranciát és az elfogadást.

– Táborozóink játékos, mégis kihívást jelentő feladatok segítségével ismerhették meg a vakok és gyengénlátók mindennapi feladatait. Kismesterségekhez kapcsolódó kézműves tevékenységek, szagos vagy éppen állatos falufelfedező játékok kipróbálása és kelt tészták készítése mellett, idén sem maradhatott el a népi játékok "olimpiája", amire egész héten gyakoroltak a csapatok – számolt be Baloghné Szűcs Zsuzsanna, a Sóstói Múzeumfalu etnográfus-muzeológusa.

Néptánc foglalkozás, régész és restaurátor műhelytitkok és még sok izgalmas tevékenység folyik jelenleg is a Múzeumfalu saját Skanzen Táborában. A következő két hét folyamán nagy szerepet kap az Árpád-kori falu megismerése, melyet íjászbemutató és korabeli tárgyak replikáinak kipróbálása tesz élvezetessé.