Személyi szabadság megsértésének bűntette miatt ítélte a három vádlottat szabadságvesztésre a bíróság
Fotó: Illusztráció

Erőszakos többszörös visszaesőként ítélte halmazati büntetésül 6 év fegyházbüntetésre a Nyíregyházi Járásbíróság a 2023. február 1-jén megtartott tárgyaláson I. rendű Gy.A. vádlottat folytatólagosan elkövetett testi sértés bűntettének kísérlete és társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt, kizárta a feltételes szabadságra bocsátás kedveménye alól és 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

 

Társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt vádlott-társait felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélte a bíróság:

II. rendű Gy.Sz.B. vádlottat 1 év 4 hónap, III. rendű R.Zs. vádlottat 1 év börtönbüntetésre, melyek végrehajtását mindkettőjük esetében 2 év próbaidőre függesztette fel, valamint elrendelte pártfogó felügyeletüket.

Az ítélet szerint a sértett és Gy.A. I. rendű vádlott között 2020. júliusában érzelmi kapcsolat alakult ki, mely decemberben megromlott, a sértett szakított a férfival. 2021. január 30-ára Gy.A. találkozót beszélt meg a sértettel kemecsei lakóhelyén, korábbi tartozásai rendezése miatt. Gy.A. vádlott két ismerősével (Gy.Sz.B. II. rendű vádlottal és R.Zs. III. rendű vádlottal) érkezett a találkozóra. Ott Gy.A. vádlott beszélgetni kezdett a sértettel, megállapodtak abban, hogy együtt Nyíregyházára utaznak. A sértett Nyíregyházán jelezte, hogy mégis szeretne hazamenni, de I. rendű Gy.A. vádlott ezt nem engedte neki, az autóban befogta a sértett száját és kijelentette, hogy nem mehet sehova. Amikor a sértett megpróbált az autóból kiszállni, I.rendű Gy.A. vádlott őt lenyomta az ülésre, s ezt látta két vádlott-társa is. Két nappal később Gy.A. és Gy.Sz.B. vádlottak a sértettel Berettyóújfalura mentek, ahol a nőnek sikerült megszöknie és egy helyi boltban segítséget kérnie.

Ezt megelőzően Gy.A. vádlott 2020. december 13. és 14. napjain is bántalmazta a sértettet oly módon, hogy több alkalommal testszerte megrúgta és megütötte, mely miatt a sértett telefonon értesítette nagybátyját, hogy vigye el a vádlottól.  Amikor rokonai az esti órákban érte mentek, a sértett beszállt hozzájuk az autóba, azonban a vádlott kinyitotta a személygépkocsi ajtaját, kirángatta őt az autóból, földre lökte és ismét több alkalommal, testszerte megrúgta. A vádlott általi bántalmazás alkalmas volt arra, hogy a sértettnek 8 napon túl gyógyuló sérülést okozzon.

Az ítélet nem jogerős, mind az ügyész, mind a vádlottak és védők fellebbezést jelentettek be vele szemben.

 

Forrás: Nyíregyházi Törvényszék