Szeles, felhős idővel indul a tavasz

Szombaton északkeleten mínuszokkal indul a reggel, hajnalban kevés havas eső, hószállingózás sem kizárt, de említésre méltó havazás itt sem várható. Máshol túlnyomórészt felhős idő valószínű, több napsütésre a keleti országrészben lehet számítani. Napközben főként nyugaton alakulhat ki gyenge eső, zápor. Az északias szelet északon és a Tiszántúlon élénk lökések kísérhetik. Délután 5-12 fokot mérhetünk.

Vasárnap változóan felhős időre van kilátás, a Dunántúlon és néhol északon időnként az eső is eleredhet. A nyugati, délnyugati szél megélénkül. Délután keleten, északkeleten 10 fok alatt marad a hőmérséklet, máshol 10-15 fok valószínű.

Hétfőn érdemi fagyokra már nem kell számítanunk, nagyrészt mindenütt pozitív tartományban alakulnak a minimum-hőmérsékletek. Kezdetben északkeleten gyenge szitálás, párásság lehet jellemző, de a nap hátralévő részében sem itt, sem máshol nem várható említésre méltó csapadék. Napközben többször erősen felhős, szeles idő ígérkezik, a délnyugati szél megerősödik, nyugaton viharossá is fokozódhat.

Délután ismét tavaszias tartományban alakulnak majd a csúcshőmérsékletek: 12-19 fok közötti maximumokat mérhetünk.

A kedd is szeles lesz, az élénk, erős nyugati, délnyugati szelet ezúttal északkeleten kísérhetik viharos lökések. Éjjel többfelé esős idő várható, de napközben is felhős marad az ég, helyenként gyenge eső továbbra is előfordulhat. A hajnal enyhe lesz, a hétfőihez képest pár fokkal visszaesnek ugyan a maximumok, de a délután hőmérsékleti értékei így is 10 fok környékén, vagy afölött alakulhatnak.

Hasonló idő valószínű szerdán is, széllel, kevés csapadékkal és tavaszias hőmérsékletekkel.

 

Forrás: idokep.hu