Székesfehérváron indul a röplabdások szezonja

Kristina Belova igazoltan volt távol a nyári felkészülésről, a kazah röplabdás hazája válogatottjával a világbajnokságon szerepelt, így csak két hete csatlakozott a Fatum Nyíregyháza keretéhez. 

– A világbajnokság hihetetlen volt. Ez a legfontosabb bajnokság mindenki számára, és nagyon jó csapatok vettek részt. Hatalmas élmény volt. Ahogy befejeződött számunkra a torna utaztam is Magyarországra. Volt már időm kicsit szétnézni Nyíregyházán, és nagyon tetszik a város, jól érzem magam a csapatban is. Mindenki nagyon barátságos – mondta a Fatum Nyíregyháza nyáron igazolt légiósa.
A Szent Benedek elleni felkészülési mérkőzésen már pályára léphetett, és sikeres szezont vár a szombaton rajtoló bajnokság során.

– Természetesen az első hely a cél, minden sportoló ezt akarja elérni. Remélem, hogy jók leszünk, és sok örömet okozunk majd a szurkolóinknak – mondta Kristina Belova.

Szombaton megkezdődik a bajnokság a női röplabda Extraligában. A Fatum Nyíregyháza Székesfehérváron, a MÁV Előre-ST.Solar ellen kezdi az idényt. 

– Egy újonc csapat ellen játszani soha nem könnyű. Biztos vagyok abban, hogy kellő önbizalommal és lelkesedéssel lépnek majd pályára a hazaik, sokan először szerepelhetnek az Extraligában. Erre felkészültünk, felhívtam rá a játékosaim figyelmét is. Nem lehet más célunk, mint a győzelem, akárhogyan is, de nyernünk kell szombaton – mondta Leonidas Gatianakis vezetőedző.

A héten már a kerettel készülhetett Anija Jurdza is aki sérüléssel bajlódott, ezért hagyott ki tréninget, az utolsó edzőmeccsen pedig már Kovács-Francesco Genesis is játszhatott. A szombati mérkőzés 18.30-kor kezdődik Székesfehérváron.