Szegedre utazik a Szpari - Jó hangulatban készült a héten a csapat
Fotó: Trifonov Éva

Múlt vasárnap végre mosolygós arcokat láthattak azok, akik a Szpari öltözőjének környékén jártak. Bár nem bajnokságot nyert a csapat hanem csak a III. Kerületet győzte le, a találkozó utáni örömből látszott, mekkora feszültség szabadult fel, és hogy mennyire szerettek volna győzni a játékosok. A héten lényegesen jobb hangulatban készülhetett az együttes a Szeged elleni idegenbeli mérkőzésre. 

- Végre olyan hetünk volt, hogy mindenki hadra fogható állapotban volt, így egy hiányzótól eltekintve mindenkire számíthatok vasárnap. Egy nagyon stabilan védekező, jól szereplő csapathoz látogatunk, igazi értékmérő lesz a találkozó. Motiváltan dolgoztak a fiúk egész héten, bár az eső miatt mély talajon dolgozhattunk, de jót tett a legutóbbi győzelem, és bízom abban, hogy ez az egység a pályán is látszik majd, és győzelemmel térünk haza - mondta Feczkó Tamás vezetőedző. 

A Szparira nem vár könnyű mérkőzés, mivel a házigazda jó formában van, és a 4. helyen áll a tabellán. Öt ponttal szereztek eddig többet a mieinknél, ezért nyírségi győzelem esetén lehetne csökkenteni a távolságot. A Szeged hat meccs óta veretlen, az élcsapatok közül döntetlent játszottak a Vasassal, nyertek a Kecskemét ellen, legutóbb pedig az ETO vendégeként győztek. Több ismerős is van a keretükben, az elnyűhetetlen Germán Tamás mellett Pejovic Danilo és Gajdos Zsolt is futballozott a Spartacusban. A mieinknél mindenki egészséges, a műtét után rehabilitációs edzéseket végző Csilus Ádám is gyógyul, és ha minden jól alakul, februártól a szakmai stáb rendelkezésére állhat. A tervek szerint az ünnepek alatt is végig dolgoznak majd Darabos Balázs erőnléti edzővel, hogy minél hamarabb visszatérhessen.

Szegeden egy új stadion épült, melynek talaja kifogástalan, így várhatóan ez nem befolyásolja majd a találkozót, bár vasárnapra esőt jósolnak.