Széchenyisek a gáton – Vízitúrán remekeltek a nyíregyházi diákok

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum Széchenyis diákjai körében már 3 éve hagyománynak számít részt venni a Kajak- Kenu Egyesület által szervezett Vízi Vándor Túrán. Horváth Kitti 10. A osztályos diák beszámolója.

Az idei év útvonala tele volt izgalmakkal Az első 2 napon az Öreg Túron eveztünk, ami számomra fantasztikus élmény volt. Sokat kellett manőverezni, taktikázni, hogy ne a nádasba vagy éppen egy faágba fussunk bele.

A Túron Sonkádról indultunk és Kölcséig eveztünk. Sok megpróbáltatással találkoztunk ezen a szakaszon hiszen sok benyúló fa volt amik alatt időnként át kellett bújni, víz alatti fa amik fölött átkellett néha mászni vagy éppen a kenut kellett átemelni.

A következő 3 napban a Tiszán folytattuk a túrát. Első nap Tiszabecsről kezdtük az evezést és Szatmárcsekére terveztünk menni, de sajnos hatalmas viharba keveredtünk viszont a Nagy bukónál ki tudtunk kötni a jégeső előtt,ahol nem mindennapi élményben lehett része a segítőkész fiúknak, akik segítettek egy elakadt buszt kimenteni a sárból.

Másnap onnan haladtunk tovább Tivadarig, s a túra zárása Gergelyiugornyán volt. Számomra az idei év is felejthetetlen élmény volt. Új barátokra találtam, a régi jó barátokkal szorosabb lett a kapcsolatom. Sajnálom, hogy hihetetlen hamar eltelt az a hét viszont nagyon várom, hogy jövőre újult erővel nekivágjunk a túrának Gulyásné Tamás Edit tanárnő szervezésében.