Szebb, modernebb a városi weblap

A kedves olvasók minden bizonnyal észrevették már, hogy megújult a nyiregyhaza.hu. Az önkormányzati médiacég, a Város-Kép Nonprofit Kft. által működtetett portál erőteljes ráncfelvarráson esett át, az első visszajelzések szerint látványos és szembetűnő a különbség a régi dizájnhoz képest.

Szemnek kellemesen

Ez volt az egyik cél: a XXI. század gyorsan változó médiafogyasztói igényeinek megfelelve egy szemnek még kellemesebb, modernebb külső kölcsönzése a portálnak. Szó szerint színesebb lett a főoldal, az elvárásoknak megfelelve felül még nagyobb képekkel és hosszabb, tartalmasabb címekkel, valamint a cikkekre kattintva is felhasználóbarátabb lett az újszerű kiemelésekkel.

Állandóság és megújulás

A megszokott és kedvelt felosztás alapvetően nem változott: ugyanott találhatóak a helyi hírek, a (természetesen helyi) sporthírek, a bőséges programajánló – utóbbinál újítás, hogy egy „füllel” is kínáljuk oldalt, s hozzáadható azonnal Google naptárhoz is. S természetesen elolvashatóak digitálisan a városi hetilap, a pénteki Nyíregyházi Napló utóbbi lapszámai (izgalmas, lapozgatható formában), s továbbra is elérhető online, 24 órában rajta a most már 33. éves, idén is Helyi Érték Díjjal kitüntetett Nyíregyházi Televízió műsora.

Hírek minden mennyiségben

Utóbbi két, szintén a Város-Kép-hez kötődő médium tartalmakkal is bőven ellátja az oldalt, hiszen a nyíregyházi történések, események rengeteg képpel és videóval követhetőek nyomon a nyiregyhaza.hu-n. Akinek „kimarad” egy-két nap, több tucatnyi hírről maradhat le...

Illetve, dehogy: folyamatosan visszalapozhat és kereshet is a megjelent anyagok között, s akár a képgalériákban is, melyek közt nagy szerep jut a sokakat érintő óvodai történéseknek, külön menüvel.

Különböző korosztályok

A korábbi, fontos, önkormányzathoz és Nyíregyházához kötődő funkciók is élnek: a Városháza, a Városinfo és az E-Városháza menüpontokban, melyek az ügyintézést is segítik. De egy kattintással elérhető innen a Nyírségi Turistavarázs oldala (gondolván a fejlődő idegenforgalomra), valamint a hellonyiregy¬haza.hu, médiacégünk kifejezetten a tinédzsereknek szóló tartalmakkal készülő weblapja, és az Időskorúak rovat cikkei is folyamatosan informálják a nyíregyházi szépkorúakat.

Kattintson naponta!

Összefoglalva:

A statisztikák szerint a megtekintési ranglistán egyre biztosabb helyet kivívó nyiregyhaza.hu igyekszik a külsejével, kezelhetőségével is a város szlogenjének megfelelően egyre többet adni. Bízunk abban, hogy ez a fejlesztés is elnyeri majd a kedves olvasók, nézők rokonszenvét, akikért a változtatás történt.

Ami viszont természetesen állandó: ha valaki kíváncsi arra, mi történt, történik Nyíregyházán, érdemes naponta (akár többször) a városi webportálra kattintania. Szeretettel várjuk önöket ezen a felületen is!

 

Tarczy Gyula főszerkesztő