Százmillió eurós fejlesztés az Electrolux nyíregyházi gyárában

Európai viszonylatban is nagyon sikeres volt a 2019-es év az Electrolux nyíregyházi gyárában. A gyártás folyamatosan stabil volt, a minőség kiemelkedő és elkészült a tízmilliomodik termék is. 2020-ban elkezdődik annak a százmillió eurós beruházásnak a tervezése, amely 2023-ra fejeződik be.

Stabil gyártás, európai szintű fejlődés és minőség jellemezte 2019-ben az Electrolux nyíregyházi gyárát. Ezen kívül, tavaly novemberben elkészült az üzemben a tízmilliomodik termék, ami szintén fontos mérföldkő volt az Electrolux életében. Szintén tavaly jelentették be, hogy óriási fejlesztés fog megvalósulni 2020 és 2023 között, 100 millió euróból. A legmodernebb technológiával, felső kategóriás, csökkentett energiafogyasztású, az Európai Unió új energia irányelveit is figyelembe vevő termékek készülnek majd Nyíregyházán.

Egy teljesen új termékpalettát fogunk létrehozni, intelligens és zöld termékekkel. Újfajta csomagolással. Az új termékstruktúrára építve lesz egy folyamatfejlesztés is a gyárban, új gépek, berendezések lesznek az ipar 4.0-án fogunk dolgozni, szeretnénk minél több digitális technológiát alkalmazni.

– mondta el Szentpéteri Ferenc, az Electrolux nyíregyházi gyárigazgatója.

Az Electrolux gyár 14 éve működik Nyíregyházán, 52 ezer négyzetméteren körülbelül ezer főt foglalkoztat. A gyár folyamatosan kiveszi a szerepét a társadalmi felelősségvállalásból, az évek során összesen 300 nyíregyházi oktatási-nevelési és szociális intézménynek segítettek gépeikkel.