Szárnyak nélkül is repül. Mi az? A Karmapirin zenekar készülő új lemeze, a Madárka!

„Találkozzunk 2 percre!” című rovatunkban érdekes, ismert és elismert embereket, formációkat mutatunk be, valamennyien nyíregyházi kötődésűek!

 

A közelmúltban vonult újra stúdióba a nyíregyházi Karmapirin zenekar. Már az előző, azaz az első, Cirkusz című albumuk hallgatása közben elkezdődött a zenei tudattágítás, ami most folytatódik! A poposodott rock és a rockosodott pop újabb slágergyanús alkotásokon keresztül összegzi négy zenész eggyé válását. Én így látom. De vajon mit gondol az énekes-szövegíró Szakos Andi?

A Madárka valahol az életemről, a jelenlegi életszakaszomról szól. Van benne elengedés, de szárnyalás és boldogság is! A szöveg sokszor tőlem indul, valamennyi dalnál, aztán a fiúk teszik teljessé! Sokmindent megéltünk az elmúlt években együtt (is). Jót és rosszat egyaránt. Az erős kötelék, az összecsiszolódás zeneileg és emberileg pedig még jobban érezhető a készülő lemezen. A korong hangulata talán másabb lesz, mint a Cirkuszé, de egy biztos: a tőlünk megszokott stílus és zenei irányzat marad!

A zenekar a pörgős nyár, a szabadtéri koncertek után vonult stúdióba és ezzel együtt elkezdődött a klubkoncertek időszaka is.

Megtiszteltetés volt a VIDOR Fesztivál nagyszínpadán játszani. A Kossuth tér teljesen megtelt – hatalmas élmény volt az egész zenekarnak! Az elmúlt hónapokban több megyebeli zenei fesztiválon, rendezvényen játszottunk és idén többször is bemutatkozhattunk országhatárainkon túl is. Sikeres a 2018-as év, persze most sem állunk meg: a stúdiózás mellett elkezdődött az őszi-téli klubkoncertek időszaka. Nyíregyházán legközelebb december 14-én játszunk egy belvárosi klubban, ott már teszteljük az új dalokat, többek között a 'Madárkát' is.

Blues-os pillanatok, erős riffek, fesztelen szövegek és feszes dobok – dióhéjban így szól majd a Karmapirin készülő korongja, a Madárka!

 

R.