Szapporói hős Nyíregyházán - Szuper Levente népszerűsítette a jégkorongot

2008-ban történelmet írt a magyar jégkorong válogatott, mely Szapporóban kiharcolta a legmagasabb osztályba jutást. A csapatnak az a Szuper Levente is tagja volt, aki szerdán Nyíregyházára látogatott. A kapus a sportágat népszerűsítette, és különböző feladatokkal várta a gyerekeket.

- Korongból lehet tornyot építeni, célba lövést, és számos játékos feladatot találtunk ki, és sok-sok ajándékot is hoztunk a kicsiknek, akiknek szeretnénk örömet okozni. Fontos, hogy először a sportot, a mozgást szerettessük meg velük, majd a jégkorongot - mondta Szuper Levente.

További képekért kattintson a fotóra!
Fotó: Kohut Árpád

Szuper Levente a tengerentúlon is védett. A kapus megtapasztalhatta, Kanadában milyen fanatikusan szeretik az emberek a sportot, egy-egy városban több jégpálya is működik, a gyerekek pedig profi hokisok akarnak lenni. A Magyar Jégkorong Szövetség a sportág hazai népszerűsítése érdekében országos toborzó kampányt indított, és Nyíregyháza volt az egyik állomás. Az új jégpálya a szabolcsi megyeszékhelyen is lehetőséget biztosít, hogy egyre többen jégkorongozzanak.

További képekért kattintson a fotóra!
Fotó: Kohut Árpád

- Régen sokkal nehezebb dolgunk volt, kevés fedett csarnok volt az országban. Az elmúlt időszakban szerencsére sok új épült, például itt Nyíregyházán is. De még mindig van olyan megyeszékhely, ahol nincs jégpálya, vagy ha van is, sokan nem is tudnak arról, hogy a városukban van jégkorong szakosztály - mondta Kovács Zoltán a Magyar Jégkoron Szövetség szakmai alelnöke.

További képekért kattintson a fotóra!
Fotó: Kohut Árpád

Nyíregyházán hétfőtől lehet ismét korcsolyázni, és elkezdődnek a jégkorong edzések is. A szakemberek abban bíznak, a fiatalokra építve rövidesen egy erős felnőtt csapata is lehet a városnak.

Dankó László