Szakszolgálati Hét Nyíregyházán

Cumis, három év körüli kisfiú pakolássza a műanyag állatfigurákat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Nyíregyházi Tagintézményében. Vele pedagógiai szakember foglalkozik, akivel arról beszélgetnek, milyen hangot adnak ki a ház körüli élőlények. Akár egy ilyen órába is bepillanthatnak előzetes egyeztetést követően a szülők annak a szakmai hétnek a keretein belül, amit február 22-étől 26-áig tartanak az intézményben. Délelőttönként logopédiai, fejlesztő-, gyógy- és konduktív pedagógiai foglalkozásokon, valamint gyógytestnevelési órákon vehetnek részt az érdeklődők a nevelési és az oktatási intézményekben. A bemutatkozó hetet első alkalommal rendezik meg a Szakszolgálatnál szülők, gyerekek és óvodapedagógusok részére.

 

Segítség azoknak, akik nem vesznek részt az ellátásban

 

Veressné Kovács Éva, a Pedagógiai Szakszolgálat Nyíregyházi Tagintézményének vezetője azt mondta, a hét programjaival az a céljuk, hogy a szolgáltatásaikat közel vigyék azokhoz a szülőkhöz, pedagógusokhoz, akik gyermekei nem kerülnek be az ellátási rendszerükbe.

 

Hasznos előadások

 

A rendezvény ideje alatt a különböző életkorokban jellemző eltérésekre világítanak rá a szakemberek. Az érdeklődők előadásokat hallgathatnak meg többek között a megkésett beszédfejlődésről, a részképesség-fejlesztés otthoni lehetőségeiről, az iskolaérettség ismérveiről, a sérült gyerekek korai fejlesztéséről, a beszédhibákról vagy a serdülőkori evészavarokról. A hét eseményein a nyíregyházi Szakszolgálat logopédusai, pszichológusai, gyógy- és fejlesztőpedagógusai segítik a szülőket.

ME.