Szakmai igazgató a kosarasok élén
Új szakmai felállással vág neki a következő szezonnak a Marso-NYKK. A nyíregyházi férfi kosárlabda-csapatot a jövőben Sitku Ernő szakmai igazgatóként irányítja.

Sitku Ernő 1,5 éve vette át az NB-I „A” csoportjában szereplő nyíregyházi férfi kosárlabda csapat szakmai irányítását. A több mint százszoros válogatott játékos vezetésével az együttes idén bennmaradt az élvonalban, és a következő szezonban 15. idényét kezdheti a legjobbak között. Sitku Ernő viszont áprilistól már nem mint vezetőedző, hanem mint szakmai igazgató vesz részt a munkában.

- Kevesebb edzésen veszek majd részt, de továbbra is a mérkőzéseken én irányítom a csapatot. Célom, hogy minél több helyi, nyíregyházi fiatalt építsünk be az együttesbe. Már idén is többen meghatározó taggá váltak, és ez a jövőben is folytatódik - mondta Sitku Ernő szakmai igazgató. 


A játékosok felkészítését két edző irányítja majd, egyikük Siska János, a jelenlegi másodedző lesz, a másik posztra több jelölttel egyeztetnek. Bár az idei bajnokságból még két mérkőzés hátra van, a klub vezetése már megkezdte a tárgyalásokat a játékoskeret tagjaival is. A légiósok szívesen maradnának, így nagy mozgás nem várható az együttesnél. A cél a következő szezonban és a kupában is a legjobb nyolc közé kerülés. Szerdán utolsó hazai meccsét vívja az idei bajnokságban a gárda a Jászebrény ellen. A teljes jegybevételt a klub felajánlott a Krúdy Gyula Gimnázium fiú csapatának, mely a középiskolai VB-n vesz részt Franciaországban. Az utazás komoly anyagi áldozatokkal jár, ebben próbál segíteni a Marso-NYKK. Nyíregyháza vezetése is támogatja a fiú kosarasok részvételét, a város ötszázezer forintot utalt át az iskolai csapatnak. 

DL