Szakképzési Centrum: Így kell karácsonyozni!

A legismertebb slágerekkel köszöntötte a tanárokból verbuvált rögtönzött énekkar a Nyíregyházi Szakképzési Centrum karácsonyi ünnepségére meghívott vendégeket. 200 diák és több tucat tanár jött el, hogy együtt búcsúztassák az évet. Nemcsak a tanárok, hanem a diákok is műsorral készültek. A Széchenyi tanulói a saját hétköznapjaikból merítettek ihletet a különleges előadáshoz. A karácsonyi ünnepségre meghívták a városi diákpolgármestert is. Ő most nem hivatalból vett részt, hanem így ismerték el a közösségért és a diáktársaiért tett fáradozásait. 

– Ilyenkor érzem azt, hogy van értelme annak, amit csinálok, és kifizetődik, mert ilyen szép helyre, ilyen kedves emberek közé jönni felbecsülhetetlen – mondta Stekler Gergő.

Az ünnepségen kiderült, hogy a Szakképzési Centrumhoz tartozó 10 középiskolából hívtak meg diákokat és tanáraikat. Olyan tanulókat vendégeltek meg, akik teljesítménye valamilyen területen, például sportban, közéletben tanulmányi munkában kiemelkedő volt 2016-ban. 

– Ezek az iskolák nagyon különbözőek, van olyan iskola, amely országos versenyeredményeket tud felmutatni, és vannak olyan iskoláink, amelyek a hátrányos helyzetű tanulókat karolják fel. Azt gondolom, hogy a Nyíregyházi Szakképzési Centrumban a Hidas-program is egy nagyon előkelő helyen áll. Mi az iskolák vezetésre bízzuk azt, hogy kiket hívtak meg a mai fogadásra. Azt gondolom, hogy az iskola vezetése tudja eldönteni, hogy abban a környezetben ki volt az, aki nagyon kiemelkedően teljesített, és ez példa értékű lehet a többiek számára – fogalmazott Gurbánné Papp Mária főigazgató.

A Szakképzési Centrum már másodjára szervezte meg a nagyszabású karácsonyi ünnepségét. A sikerre való tekintettel az a tervük, hogy jövőre is lesz.

Z. Pintye Zsolt