Szakértői megbeszélést tartottak Nyíregyházán

Az Országos Rendőr-főkapitányság a Belső Biztonsági Alap (BBA) 2014-2016. évi munkaprogramjának 5.4.3. pontjában „Együttműködés az állami és civil szféra szereplői, valamint a releváns nemzetközi közösségek, szervezetek és ügynökségek között az emberkereskedelem elleni küzdelem fokozása érdekében” címmel benyújtott nyertes pályázatának programjában a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság is szerepet vállalt.
Az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetésével immár második alkalommal tartottak koordinációs ülést a témában 2017. november 6-án Nyíregyházán. A megbeszélésen a rendőrség mellett részt vettek a bíróság, az ügyészség, az idegenrendészeti hatóság, a kormányhivatal, önkormányzatok, gyermekvédelmi intézetek és civil, valamint egyházi szervezetek képviselői is. A megbeszélés fő témája az EURES, az EU/EGT, valamint Svájc állami foglalkoztatási szolgálatain belül működő, a munkaerő nemzetközi mobilitását segítő információs és tanácsadó hálózat bemutatása volt.

 

 

 

A megbeszélést megnyitó dr. Balogh Barnabás r. ezredes a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese, hangsúlyozta a téma aktualitását és a programba bevont szervezetek összefogásának jelentőségét.
A pályázat célja, az emberkereskedelem elleni közös küzdelem érdekében történő együttműködés és kommunikáció élénkítése mellett, az emberkereskedelem áldozatainak segítését célzó mechanizmus megyei szintű megvalósítása az érintett szervezetek részvételével.


Forrás: police.hu