Szabolcs megye lordjai a Rózsakertben énekelnek - Büszkék vagyunk rá, honnan jöttünk
Dolhai Attila

Dolhai Attila egyik legrégebbi színházi fellépése a Rózsakert Szabadtéri Színpadon volt, ahol a Musical Színház kiváló Jézus Krisztus Szupersztárjában játszott. Most a VIDOR Fesztivál alatt barátaival együtt itt ad koncertet Szabolcs megye lordjai és a miladyk címmel.

 

– Adventkor Nyíregyházán koncerteztünk Janza Katussal, s akkor merült fel, hogy olyan sok énekes származik ebből a megyéből, jó lenne, ha együtt is fellépnénk itt – nyilatkozta lapunknak a művész. – Ami az erőssége, az a gyengéje is a dolognak, hiszen nagyon nehéz úgy egyeztetni, hogy mindenkinek megfeleljen az időpont. Először Vásárosnaményban adtunk koncertet, Gubik Petra, Kata, Mészáros Árpád Zsolt, Nagy Sándor, Szerényi László és én.

Büszkék vagyunk rá, honnan jöttünk

A Szabolcs megye lordjai és a miladyk nevet választottuk, hiszen büszkék vagyunk arra, honnan jöttünk. Azt is példázza az utunk, hogy bárhonnan érkezve el lehet érni az álmainkat, s nem szabad elfelejtkeznünk a gyökereinkről. Ha megtudjuk, hogy valaki ajaki, fényeslitkei, kisvárdai vagy nyíregyházi, akkor egyfajta összekapaszkodás jön létre köztünk; jobban megértjük egymást. Kicsit késve kezdtük el szervezni a közös fellépéseinket, de így is a megyében négy helyre eljutunk az idén, s reméljük, jövőre ez a sorozat folytatódhat.

A Budapesti Operettszínház művésze

Mint elmondta, Nyíregyházán Gubik Petra, Janza Kata, Mészáros Árpád Zsolt, Nagy Sándor, Szerényi László és õ koncerteznek. Valamennyien színházakban lettek sikeresek, így felcsendülnek majd musicaldalok, de nosztalgikus számok is az Illéstől az LGT-n keresztül Kovács Kati és Cserháti slágerekig. Kiváló zenészekből álló élő zenekar játszik mögöttük. A táncdalfesztiválok hangulatát éppúgy vissza tudják idézni, mint az Eddát vagy a Karthagót. Mindenkinek van szóló dala is, de gyakran énekelnek együtt, mert ezt tartják igazán fontosnak. A Budapesti Operettszínház művészének Ajakon és Kisvárdán is élnek rokonai, akikkel időnként találkozni szoktak. Erre is jó lehetőséget teremt Attiláék Ajaki Napokon való fellépése. Visszatérve mindig megnézi a házukat, szót vált Bözsi nénivel, ha találkozik vele. Úgy érzi, az itt töltött gyermekévek meg­határozták a személyiségét. Az ajakiak büszkék a népviseletükre. Egy alkalommal az Operettszínház egyik előadására ebben jöttek el. Velük volt egy zenekar is, s a teátrum előtt összehoztak egy remek „flashmobot”.

Címszereplő lesz a János vitézben

– A nyíregyházi Szabadtéri Színpad nagyon emlékezetes számomra, hiszen egyik legelső színházi fellépésem ehhez a helyhez kötődik – folytatta. – Annás főpap szerepét játszottam a Molnár László által rendezett Jézus Krisztus Szupersztárban olyan kiváló partnerekkel, mint Szomor György, Makrai Pál vagy Serbán Attila. Augusztus 29-én módom lesz itt kicsit nosztalgiázni is. A Madách Színházban szeptemberben mutatjuk be a Once (Egyszer) című musicalt, novemberben pedig az Operettszínházban a János vitézt, Bozsik Yvette rendezésében, amiben a címszerepet fogom játszani. Remélem, hozhatok majd valamit a szabolcsi Kukorica Jancsiból is a színpadra!