Szabó Tünde az Úszó Hírességek Csarnokában
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár mellett Tóth Ákos, Turi György, Vermes Albán és Littomeritzky Mária személyében öt új tagot avattak szombaton a Magyar Úszó Hírességek Csarnokában.

A jövő évi budapesti világbajnokság szervezőinek tájékoztatása szerint a százhalombattai ünnepségen az olimpiai ezüstérmes Szabó Tünde elmondta, hogy nagyon sokat kapott az úszástól, ezért volt olyan fájó a búcsú, amelyet válogatott versenyzőként sokkal későbbre tervezett.

A Nyíregyházi Vasutas SC színeiben versenyző és a klubjához végig hű úszónő az 1992-es barcelonai játékokon – Egerszegi Krisztina mögött célba érkezve – ezüstérmet nyert 100 méter háton, s ugyanebben a számban az 1991-es perthi világbajnokságon is a szám második legjobbja volt. Olimpiai sikere után betegség miatt, 19 évesen búcsúzni kényszerült az aktív sportolástól.

[REKLAM]

„A nyíregyházi úszóiskola vezetőjeként a munkatársaimmal együtt több ezer gyereket tanítottunk meg úszni, közülük sokan versenyzőként is megállták a helyüket. A TF hallgatójaként szereztem szakedzői diplomát, majd Szegeden a jogtudományt tanultam ki. Még tovább lépve sportjogi és egészségügyi szakjogász diplomát szereztem. Mindezeknek az ismereteimnek és az eddigi munkahelyeimen szerzett tapasztalataimnak köszönhetem, hogy tavaly szeptemberben sportért felelős államtitkárnak neveztek ki” – mondta Szabó Tünde, aki négy éve a MÚSZ főtitkáraként sokat tett a világbajnokság rendezési jogának elnyeréséért.

nso.hu