Szabadtéri Nyár 2017

2017 elején még úgy tűnt, ebben az évben csupán a színházi évad végéig nézhet darabokat Nyíregyházán a teátrumkedvelő közönség, hiszen júniusban megkezdődik a Szabadtéri Színpad felújítása. Februárban azonban kiderült, a munkálatokhoz később, augusztus végén, szeptember elején kezdenek, így nem maradnak szórakozás nélkül a nyíregyháziak. Az elmúlt négy esztendőben a Móricz Zsigmond Színház kapta meg a lehetőséget, hogy változatosabbnál változatosabb előadásokat hívjon meg a Szabadtéri Nyár programsorozatra.

 

Féltucat előadás

 

További képekért kattintson a fotóra!

Idén hat előadás várja a közönséget. Június 23-án Koltai Róbert főszereplésével az Én és a kisöcsém című zenés bohózatot nézhetik meg az érdeklődők. A Körúti Színház előadásának esőnapja június 25-én lesz. A programsorozat július 7-én folytatódik, amikor a középkori Rómába kalauzolja a publikumot a budaörsi Latinovits Színház Társulata. A Legyetek jók, ha tudtok című előadást családoknak ajánlják a szervezők. Július 14-én és 15-én az Őrült nők ketrece vár a közönségre. A darabot Alföldi Róbert rendezte, a főszereplő pedig Stohl András. A történet ismerős lehet a nyíregyháziaknak, hiszen a 2003/2004-es évadban Tasnádi Csaba elképzelésében tűzte műsorára a Móricz Zsigmond Színház, főszereplője pedig Horváth László Attila volt. Ha az előadások napján rossz idő lenne, akkor július 16-án pótolják a produkciót. Július 21-én a Budapesti Operettszínház művészeti látogatnak el Nyíregyházára. A régi nyár című előadással szórakoztatja a közönséget Oszvald Marika és Szendy Szilvi. A darabot Szabó P. Szilveszter rendezte. A Szabadtéri Nyár következő előadása július 28-án lesz. A folyón túl Itália című darabot nézhetik meg az Orlai Produkciós Iroda előadásában. A programsorozat utolsó darabjára augusztus 4-én kerül sor. Tasnádi Csaba rendezésében, Gáspár Sándor főszereplésével a Balfácánt vacsorára című bohózatot tekinthetik meg azok, akik könnyed, nyár esti kikapcsolódásra vágynak.

 

A Szabadtéri lehetőséget kínál

 

Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója elmondta, a színháznak vannak fizikai korlátai, ugyanis nem minden előadást tudnak az évad folyamán meghívni, ezért a Szabadtéri Színpadon kínálnak lehetőséget a nívós, színvonalas előadásoknak.

 

Még tart az évad

 

A Szabadtéri Nyár előadásaira április utolsó hetétől lehet megvásárolni a belépőket a színház jegyirodájában. Az augusztusi előadásokat követően búcsút inthet a közönség a Szabadtéri Színpadnak, hiszen az ősz elején megkezdődnek a Benczúr téri építmény felújítási munkálatai, így a következő évad végén, 2018 nyárán már egy teljesen modern lehetőség fogadja a kikapcsolódni vágyókat. A kültéri rendezvényekig sem maradnak színházi élmény nélkül a nyíregyháziak, hiszen a 2016/17-es színházi évadból még egy bő hónap van hátra. Májusban így bérletszünetben olyan sikerdarabokat láthat a közönség, mint a Hello Dolly vagy a Függönyt fel!, de műsorára tűzte a színház Pregizter Fruzsina önálló estjét is. Május 23-án pedig a Nemzeti Színház társulata köszönti a Vitéz lélek című előadással az idén 35 éves Móricz Zsigmond Színházat és társulatát.

ME.

Fotó: Szarka Lajos