Szabadtéri Nyár 2016

A korábbi éveknél hamarabb, már most nyilvánosságra hozta a Móricz Zsigmond Színház a Szabadtéri Nyár 2016 programját, amelyen zenés előadás, prózai mű és táncelőadás is szerepel.

– A színvonalat az előző évekhez képest is szerettük volna emelni – mondta Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezetője. – Nyolc hétvégét jelöltünk ki előadásokra, és minden hétvégével az volt a tervünk, hogy olyan előadásokat lássanak a nézők, amiket nagyon várnak, és plusz élményt jelent számukra ahhoz képest, mint ami az előző nyarakon volt.

 

ANCONAI SZERELMESEK 1. EREDETI SZEREPOSZTÁSSAL

 

A Szabadtéri Nyár programsorozat keretében a Móricz Zsigmond Színház három előadással lép közönség elé. Július 1-jén látható a Hair, július 8-án és 9-én az Anconai szerelmesek 1., és július 15-én az Anconai szerelmesek 2. Az Anconai szerelmesek 1. első bemutatója óta nagy siker a nyíregyházi közönség körében, népszerűsége ma is töretlen. A színházban felmerült az ötlet, hogy mivel az eredeti szereposztásban játszó színészek az évek során korosodtak, egy-egy szerepet új színészek játszanának. A kérdést a közönség körében szavazásra bocsátották, amely után kiderült, hogy a nézők 2/3-a az eredeti szereposztásban szeretné látni a zenés játékot. Így nem változtattak a szereposztáson.


További képekért kattintson a fotóra!

Vendég társulatként lép fel június 24-én és 25-én a szabadtéri színpadon a Centrál Színház a Pletykafészek című bohózattal, amelyben többek között Básti Julit, Nagy-Kálózy Esztert, Rudolf Pétert és Scherer Pétert láthatják a színházkedvelők. Július 22-én a Grease című musicalt nézhetik meg az érdeklődők a Bánfalvy Stúdió előadásában, a darabban Vastag Csaba, Vastag Tamás és Kiss Ramóna is közönség elé lép. Július 29-én az Orlai Produkciós Iroda az Amadeus című előadással érkezik Nyíregyházára, a darab főszereplője Kulka János. Augusztus 4-én a Sziget Színház A dzsungel könyve című musicalt mutatja be, augusztus 12-én pedig az ExperiDance lép színpadra az Én, Leonardo – A fény születése című táncjátékkal. Jegyek már minden előadásra kaphatók.

 

VIDEOFALON LÁTHATÓK A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI

 

Az idei Szabadtéri Nyár különlegessége, hogy a focirajongóknak is szerveznek programot: a magyar válogatott EB-mérkőzéseit videofalon 4K minőségben nézhetik meg a futball kedvelői, így egy óriási közösség együtt szurkolhat. A program ingyenes.

F. A.

(Fotó: Szarka Lajos)