Szabadtér után teremben a kispályások
Több mint hatszáz mérkőzést rendeztek a Városi Kispályás labdarúgó bajnokság őszi idényében. A csapatok most tornaterembe vonulnak, a jövő héten már indul a terembajnokság.

113 csapat nevezett az idei kispályás bajnokságban, így már a „H” csoportban is elkezdődtek a küzdelmek. Az öregfiúknál két osztályt alakítottak ki, és óriási csatákat vívtak az együttesek. A labdarúgók között több egykori élvonalbeli futballista is található, de olyan csapatok is vannak, akik csak a baráti társaság miatt vesznek részt a bajnokságban. Hetente több ezren fordultak meg a Városi Stadionban, és voltak olyan gárdák, melyek veretlenek maradtak.

Sportszerűek voltak a csapatok, igazi szabadidős tevékenységként fogták fel a bajnokságot, ahol egy-egy találkozó után is maradtak a stadionban beszélgetni. Várunk új nevezőket is, hiszen egyre többen döntenek úgy, hogy elindulnak, ők nyáron csatlakozhatnak a sorozathoz – mondta Dajka László főszervező, Nyíregyházi Sportcentrum.

Nemcsak nyíregyházi csapatok indultak, hanem a környékbeli településekről is neveztek együttesek. Így többek között Tímár, Napkor, Nagykálló és Újfehértó is indított gárdákat. Az őszi szabadtéri szezon ugyan véget ért, de a jövő héten már indul a téli terembajnokság, mely jó felkészülési lehetőséget nyújt. Összesen negyven kispályás csapat nevezett, akiket négy csoportba sorsoltak, és a Móra Ferenc iskola tornatermében vívnak majd mérkőzéseket egészen februárig. A téli időszakban három rangos teremtornát is rendeznek Nyíregyházán, melyekre már most jelentkezhetnek az együttesek a Nyíregyházi Sportcentrumnál.

Dankó L.