Súlyos sérülés
Törtei Tamás a Rákosmente elleni találkozó 20. percében sérült meg. A Szpari csapatkapitánya szakadt térdszalaggal játszotta végig a meccset.

Azt eddig is tudtuk, hogy Törtei Tamás a Nyíregyháza Spartacus egyik legkeményebb játékosa. A csapatkapitány azonban a Rákosmente elleni meccsen olyat tett, amire csak kevesen képesek: miután elszakadt a keresztszalag a térdében, további hetven percet töltött a pályán.

– A 20. percben egy rossz lépés után éreztem, hogy baj van. Akkor a jegelésnek és az orvosi ellátásnak köszönhetően folytatni tudtam a találkozót, de a második félidőben már egyre jobban fájt a térdem. A meccs utáni napon viszont komoly fájdalmaim voltak, de a jégkabinnak és a gyúrásnak köszönhetően jobban éreztem magam, így biztos voltam abban, hogy játszhatok a Kazincbarcika ellen. Az orvosi diagnózis azonban mást mutatott: eltűnt a keresztszalagom. A hír hallatán nagyon letörtem, hiszen tudom, hogy nagyon hosszú út áll előttem, amíg visszatérhetek. Kedden reggel utazok Székesfehérvárra, ahol megoperálnak, majd ha nincs komplikáció, hétvégére hazatérhetek. A szakemberek szerint fél év, mire teljes értékű munkát végezhetek, azaz számomra erre az esztendőre véget ért a futball. Ha minden jól alakul, a rehabilitáció után januárban már a csapattal kezdhetem a felkészülést. Valamiért ennek most így kellett történnie, már túl vagyok a kezdeti sokkon, és csak arra koncentrálok, hogy minél hamarabb visszatérhessek – mondta Törtei Tamás.

Dankó László