Strandröplabda - hetedik alkalommal is Hübner Beach Volleyball in the City!

 Homok a Kossuth téren, rövidesen pedig érkezik a mobil lelátó is. Pár éve még sokan azt gondolták, egy nagy homokozó készül Nyíregyháza belvárosában. Azóta azonban már mindenki tudja, hogy a Hübner Strandröplabda Fesztivál előkészületei zajlanak. Csütörtöktől vasárnapig folyamatosan rendeznek majd mérkőzéseket.

- Hetedik alkalom, hogy megrendezzük a strandröplabda fesztivált, és örülünk, hogy sikerült ebből hagyományt teremteni. Vannak akik még csodálkoznak a sok homok láttán itt a belvárosban, de sokan tudják már mi készül. Azért amikor tegnap elkezdtük a pálya építését, az itt sétálók megálltak, kérdezgettek bennünket – mondta Ingo Heerdt, a Hübner-H Kft. ügyvezetője.

Az amatőr versenyre az ország számos pontjáról érkeznek csapatok. Ezúttal is pénzdíjas a torna, de sokan a jó hangulat miatt indulnak.

- Mindössze a jó idő hiányzik, de péntketől reméljük ez is megérkezik. 200 köbméter homok, több mint ezer homokzsák alktotja a pályát, és már készülnek a lelátók is. Kezdés csütörtökön 17.30-kor - mondta Molnár Árpád főszervező.

Számos kiegészítő program is várja az érdeklődőket, így pályára lépnek a város cégei, sportolók és a Hübner partnerei is. A program csütörtökön fél hattól a hagyományos Hübner-Városháza meccsel kezdődik.

Szintén Nyíregyházán rendezik a hétvégén a strandröplabda bajnokság mérkőzéseit. A második fordulóban rangos mezőny érkezik a szabolcsi megyeszékhelyre. Egy éve Szombathelyi Szandra Vacsi Evelinnel az oldalán megnyerte a döntőt Nyíregyházán. Akkor Lutter Eszter még ellenfele volt, ma már együtt játszanak. Nyíregyházán is győzni szeretnének. A bajnokság mérkőzéseit Sóstón rendezik, de a férfi és a női elődöntő és finálé helyszíne is a Kossuth tér lesz.

Dankó László