Sportos bizonyítványosztás

Lassan befejeződik a tanév az iskolásoknak. A nyíregyházi sportcsapatok számára már megtörtént a bizonyítványosztás, és vegyes eredmény született. Volt, aki kiválóra teljesített, és olyan is, aki pótvizsgára kényszerült.

Mozgalmas időszak van a nyíregyházi sportolók háta mögött. Számos meccs, kupatalálkozó, vagy éppen nemzetközi verseny volt az elmúlt hónapokban, sok-sok nyírségi versenyzővel.

A Fatum Nyíregyháza női röplabdaegyüttese teljesítette a célkitűzést, az első négyben végzett a bajnokságban, a Magyar Kupában pedig bronzérmes lett. A csapat rosszul kezdte az idényt, majd az edzőcsere után jobb eredményeket ért el. Már javában zajlik a keret kialakítása a következő szezonra, és az eddigi igazolások bizakodásra adnak okot.

 

Futsalosok az NB I-ben

Az A’ Stúdió Futsal Nyíregyháza most jutott fel a futsal NB I-be, és remekül szerepelt! A bajnoki döntős Berettyóújfalut is legyőzte a csapat, és végül biztosan maradt bent az élvonalban. A meccseikre hétről hétre egyre többen voltak kíváncsiak, és remek gólokat láthatott a közönség.

A nagypályás csapatunk már nem volt ilyen sikeres. A Nyíregyháza Spartacus hol Sényőn, hol Balmazújvárosban, hol Kisvárdán játszott. Az otthontalanság mellett sérülések nehezítették rendre a csapat dolgát, és az edzőcserék sem segítettek. Végül osztályozóra kényszerült a gárda, melyen legyőzte a Veszprémet, így megőrizte tagságát az NB II-ben. A Bozsik Akadémia utánpótláscsapatai közül viszont több együttes is feljutott, a női csapat pedig második lett, épp csak lecsúszva az NB I-ről.

Sajnos a kosárlabdagárdáink nem voltak sikeresek. Bár az utolsó pillanatig harcoltak a bennmaradásért, az sem a Hübner Nyíregyháza BS-nek, sem a NYÍKSE-Szegfű Bútornak nem sikerült.

 

Helebrandt Máté a vb-n

Sikerült viszont kiharcolnia a vb-részvételt Helebrandt Máténak. Olimpikon gyaloglónk ott lehet az augusztusi budapesti világbajnokságon. Sztankovics Anna úszó és az atléták bajnoki érmeket szereztek, Barna Bianka Dorottya az úszók ifjúsági Eb-jére utazhat, a Sportcentrum U15-ös fiú kézilabdacsapata bajnok lett. A leány röplab­daegyüttesek a döntőben szerepeltek, a lány kosarasoknál több korosztályos válogatott is van, és a vízilabdások is eredményesek voltak. Részt vett fiatal tekésünk a világbajnokságon, sportolónk a Transzplantáltak Világjátékán, ökölvívónk a vb-n. Tarjányi István érmekkel tért haza a világkupa versenyekről, jó eséllyel pályázik a párizsi paralimpiára.

Szerző: Dankó László