Sportmarketing díj Nyíregyházának – Rangos elismerést kapott a 8 éves program

Sportmarketing díjat kapott a Mozdulj Nyíregyháza! Az önkormányzat által indított kezdeményezés A legjobb társadalmi válasz a Covid-19-re kategóriában kapott elismerést a Magyar Marketing Szövetség Sportmarketing Tagozatától. Az ingyenes sportolási lehetőség online formában is nagy népszerűségnek örvend, hetente több mint tízezres az elérése a foglalkozásoknak.

 

2013 májusában, egy szabadtéri zumbaórával indult a Mozdulj Nyíregyháza most már nyolcéves története. Abban az évben novemberben bővítették a programot és az első félévben már heti 12 ingyenes foglalkozás közül választhattak a nyíregyháziak. A program folyamatosan nőtt, a Covid előtti félévben már 41 foglalkozással működött.

A kezdetek

„Az ötlet maga onnan indult, hogy láttuk, mekkora sikere van annak a szabadtéri zumbának, akkor miért ne folytathatnánk ezt így akár tornatermekben, kibővítve. Nyíregyházán nagyon sok sportág és sok jó szakember van, aki kiválóan tudja átadni mindazt a tudást, így kortól és nemtől függetlenül mindenkinek tudjuk biztosítani az ingyenes mozgáslehetőséget” – mesélte Hornyák Enikő, Nyíregyháza sportreferense.

Online foglalkozások

A programot folyamatosan, fél évről fél évre frissítik, mindig van valami újdonság, ennek is köszönhető, hogy töretlen a népszerűsége az óráknak még online formában is. A koronavírus miatt csak interneten keresztül lehetett elérni a foglalkozásokat, a mostani fél évben hetente 15 alkalommal lehetett online sportolni.

Rangos elismerés

Ez a megoldás olyan sikeres lett, hogy egy újabb elismerést is hozott Nyíregyházának, sportmarketing díjat kapott a Mozdulj Nyíregyháza! A Magyar Marketing Szövetség Sportmarketing Tagozata által megalapított elismerés célja, hogy a kommunikációs szakemberek megmutassák és megismerjék a sportmarketing és sportszponzoráció legkiválóbb hazai kampányait és az abban rejlő üzleti értéket.

A nyíregyházi önkormányzat által szervezett Mozdulj Nyíregyháza! A legjobb társadalmi válasz a Covid-19-re kategóriában nyerte el az ezüst díjat.

„Én azt gondolom, hogy ez az elmúlt nyolc évnek is az elismerése és annak az országosan is példaértékű összefogásnak, hogy egy önkormányzat, egy városvezetés milyen komolyan veszi azt, hogy a nyíregyháziaknak, az itt élőknek biztosítsa az egészséges életmódot, a mozgáslehetőséget, milyen jó szakembereik vannak és milyen aktívak, sportosak a nyíregyháziak. Ez annak az ékes bizonyítéka, hogy például egy Ferencváros mellett díjat nyertünk. Másodjára került átadásra ez a díj, még teljesen új a Marketing Szövetségnél is a sporttagozat, de ez egy óriási elismerés és amikor átvettük a díjat, büszkén vehettük át egész Nyíregyháza nevében” – tette hozzá Hornyák Enikő.

Tízezres elérés

Heti több mint tízezres az elérése a Mozdulj Nyíregyháza! online óráinak, nemcsak nyíregyháziak, hanem országszerte más településekről és a határokon túlról is vannak érdeklődők. A nyári szünet ideje alatt elérhetőek maradnak majd bizonyos videók, így a következő hetekben sem maradnak sportolási lehetőség nélkül az érdeklődők, szeptemberben pedig bíznak benne, hogy a jelenléti órákat is meg tudják majd tartani.