Sportfórum - Komoly beruházások történtek a megyében is

Komoly, a sportot érintő fejlesztések valósultak meg az elmúlt időszakban Szabolcs-Szatmár Bereg megyében. Többek között ez is szóba került azon a rendezvényen, melyet a Megyeházán tartottak. A sportfórum keretében a jövő is szóba került. 

Új uszoda, jégpálya, Atlétikai Centrum és kondiparkok. Csak néhány sportot érintő fejlesztés, mely Nyíregyházán valósult meg az elmúlt években. De a megye több pontján épültek tanuszodák, rekortán futópályák, szépültek meg tornatermek. Mindez azt a célt szolgálta, hogy minél többen, minél jobb körülmények között sportoljanak rendszeresen. A fejlesztések is szóba kerültek a Megyeházán tartott rendezvényen. 

- Az elmúlt 12 évben a sportvezetőknek nagyon sok feladatuk volt, részben ezt mutattam be a résztvevőknek. Eredményes időszak van mögöttünk, az eredményekre mindenki büszke lehet. Rengeteg tervünk van a jövőre nézve is - mondta Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. 

Az infrastruktúra fejlesztéseknek köszönhetően rangos sporteseményeket is sikerült a megyébe hozni. Itt rendezték legutóbb a fedettpályás atlétikai bajnokságot, de volt utánpótlás röplabda EB, nemzetközi kerékpáros verseny és OB-I-es vízilabda meccs is. Mindez arra ösztönözheti a fiatalokat, hogy ők maguk is sportoljanak. 

- A sport területén a megye jelentősen előre lépett. Olyan színvonalú sportlétesítmények épültek, mely sokat jelent majd az itt élő fiataloknak. A versenysport szempontjából is jelentős mindez, mivel rangos rendezvényeket lehet idehozni – mondta Baracsi Endre a Sz-Sz-B Megyei Közgyűlés alelnöke. 

Ami a jövőt illeti, idén is több sportágban rendeznek majd nemzetközi versenyeket. Nyíregyháza lesz az egyik célállomása a Tour de Hongrie-nak, lesz salakmotoros GP és EB futam Nagyhalászban, és második alkalommal rendezik meg a Nyíregyházi Futófesztivált is. Folytatódik a Mozdulj Nyíregyháza, mint ingyenes szabadidős rendezvény, és lesz Rally futam is ősszel. Ami a fejlesztéseket illeti, már épül az új Városi Stadion, mely a tervek szerint 2023. őszére készül el, és 8000 férőhelyes, nemzetközi minősítéssel rendelkező létesítmény lesz.