Sportfelszereléseket és mozgásfejlesztő eszközöket vásárolhattak az önkormányzati óvodák

 

A kezdeti 1,4 millió forintos támogatás 2016-ban már meghaladta a 2,5 milliót, idén pedig már 3,5 millió forint értékben vásárolhatott a 34 önkormányzati óvoda kül- és beltéri sportfelszereléseket. A Kerekerdő Óvodások karácsonyi produkciójukkal köszönték meg az ajándékokat. Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta:

Most már harmadik éve, karácsony előtt mindig a sporttámogatási pénzmaradványt az óvodáknak adjuk. Szerencsére mindig van rá keret, lehetőség, mert jól gazdálkodunk egyrészt, másrészt minden évközi pályázati lehetőséget maximálisan ki tudunk használni és ez most azt jelentette, hogy minden önkormányzati óvodának jutott arra, hogy a gyerekek mozgásigényét kielégítve sporteszközöket vásároljanak.

 

Az eszközök nagyban segítik az óvónők munkáját és sok örömöt okoznak a gyermekeknek, árulta Szikszainé Kiss Edit, az Eszterlánc Északi Óvoda intézményvezetője.

Az óvodáknak ez nagy segítség, hiszen a sporteszközök nagyban hozzájárulnak a gyerekek fejlődéséhez.

– tette hozzá Dr. Horváthné Dr. Veisz Katalin önkormányzati képviselő. Az óvodák gyermeklétszám alapján kapták a támogatást, de átlagosan több mint 100 ezer forintot fordíthattak a sportfelszerelésekre.


Dér Vivien