Sportfarsang a Nyíregyházi Egyetemen – Felavatták a felújított atlétikai csarnokot

Sportfarsangot szerveztek a Nyíregyházi Egyetemen, az intézmény ezzel a kezdeményezéssel csatlakozik a Mozdulj Nyíregyháza! programsorozathoz. A rendezvényen dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kiemelte, itt képzik az ország legjobb sportszakembereit, többek között edzőket, testnevelő tanárokat és sportrekreációs szakembereket.

Megtelt a felújított atlétikai csarnok kedd délután, középiskolások és egyetemisták érkeztek ide az első sportfarsangra. A Nyíregyházi Egyetem egy külön rendezvénysorozattal kapcsolódnak idén először a Mozdulj Nyíregyházához. Az intézménynek több célja is van a kezdeményezéssel, egyrészt szeretnék bemutatni a középiskolásoknak a képzéseiket, a vizsgaidőszak után pedig egy lelki-testi feltöltődést nyújtanak a hallgatóiknak.

Sportfarsang

Az ötállomásos programsorozat első napja volt a keddi sportfarsang.

Elsősorban egyéni pontgyűjtő versenyeken vehetnek részt a diákok, ki-ki az érdeklődésének megfelelően. Akadálypályát alakítottunk ki itt, az atlétikai csarnokban, darts bajnokságon vehetnek részt, Xboxban és kötélhúzásban próbálhatják ki magukat, de van teqballasztal is, tehát csupa különleges és érdekes sportokat próbálhatnak ki és gyűjthetnek egyénileg pontokat, amelyek belépőül szolgálnak az esti diszkóba, amit szintén itt, az intézetben szervezünk nekik. A nap végén pedig jelmezes, lámpás futást rendeztünk az egyetem körül” – ismertette a programot dr. Vajda Ildikó, a Nyíregyházi Egyetem Testnevelés és Sporttudományi Intézet igazgatója.

Sportos város

A közös bemelegítést a Nyíregyházi Egyetem hallgatói és oktatói vezették, amelyen többek között az Eötvös József általános iskola diákjai, valamint a honvéd kollégium tanulói is részt vettek. A rendezvényen dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Nyíregyháza országgyűlési képviselője kiemelte, a megyeszékhely egy sportos város, a Nyíregyházi Egyetem pedig egy sportos intézmény.

Ez egy hagyományteremtő sportfarsang, amelyet szeretnénk majd évek múltán is, minden évben, adott időpontban megrendezni. Ez azért is nagyon fontos rendezvény, mert több célja is van, egyrészt, hogy bemutassuk, hogy újra van atlétikai csarnokunk, amelyet régóta vártunk. Egy viharkár miatt nem tudtuk használni három éven át. Nagyon várták már a fiatalok, hogy újra használják, nemcsak az itteni hallgatók, hanem a város lakossága is. A másik cél, hogy szerettük volna, ha az egyetemnek is lenne egy hagyományteremtő sportrendezvénye. Nagy öröm számomra, hogy Nyíregyházának van egy Mozdulj Nyíregyháza! sportprogramja, amelyre nagyon büszkék vagyunk. Országos szinten is egy példaértékű rendezvény” – nyilatkozta dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Nyíregyháza országgyűlési képviselője.

A Sportfarsangon voltak különböző sportbemutatók is, de a résztvevők kipróbálhatták a teqballt, dartsozhattak, illetve kreatív játék és társasjáték sarok is állt a rendelkezésükre.

Közösségteremtő sportolás

Nem szabad elfeledkezni, hogy a sport közösségteremtő ereje milyen fontos. Ha ezt nézzük, akkor erre ráépül a sportfarsang, amelyben középiskolásokat is megszólítva, ide vonzzuk a fiatalokat, hogy az egyetemünkről válasszanak szakot, hiszen itt képzik Magyarország legjobb sportszakembereit, többek között edzőket, testnevelő tanárokat és sportrekreációs szakembereket. Nagyon örülünk annak, hogy ha ezáltal is be tudjuk mutatni a Nyíregyházi Egyetemet, a hallgatók pedig barátságokat is köthetnek a középiskolásokkal, akik majd ide jönnek továbbtanulni” – tette hozzá dr. Szabó Tünde.

Mozdulj középiskolás!

A rendezvénysorozat következő időpontja február 10-e, ekkor a Városi Jégpályára várják a középiskolásokat és az egyetemistákat. Ezen túl lesz még egyetemi kispályás férfi labdarúgó és röplabda kupa, valamint kosárlabda torna is a Nyíregyházi Egyetemen március 2-ig.

Kapcsolódó galéria

Élmény és sportnap az egyetemen 2022