Sportegyesületi fórum: Nyíregyháza élen jár!

 

A Sportegyesületek Országos Szövetsége 1989-ben alakult sportszakmai érdekvédelmi szervezetként, ma már több mint 300 tagja van. Vezetőik sportegyesületi fórumot rendeztek Nyíregyházán. A megye valamennyi sportszervezetének képviselőjét meghívták, hiszen szeretnék minél szélesebb körben, partnerségi kapcsolatban folytatni a sportszakmai munkát.

 

Szabadidősport és utánpótlásnevelés

 

Bemutatták a HISZEK Benned Sport Programot, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma hirdetett meg. Virág Lajos a Sportegyesületek Országos Szövetségének ügyvezető igazgatója a két működő alprogramra hívta fel a figyelmet. Az egyik a megyei jogú városok szabadidős sportprogramjait támogatja, a másik pedig a tehetségkutatást és az utánpótlás nevelést segíti.

 

Nyíregyháza élen jár

 

Kósa Árpád a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit kft. ügyvezetője elmondta, a megyeszékhely legnagyobb sportszervezete olyan típusú forrásokból kap támogatást, amely kizárja a programban való részvételt, de a város is milliárdokat fordít sportinfrastruktúra fejlesztésre, és százmilliókat sporttámogatásra. Reméli, hogy a kisebb nyíregyházi klubok pályáznak majd és ez a sportáguknak segítséget nyújthat.

 

Szervezetenként 2 millió forint

 

A HISZEK Benned Sport Program támogatási keretösszege 150 millió forint, egy sportszervezet maximum két millió forintos támogatásra pályázhat. Az elnyert összegből többek között fizethetik az edző bérét, a terembérletet és a rezsit, de vásárolhatnak sportszereket, mezeket is.

 

Szoboszlai Tibor