Sport Poha-Rak

A Sport Poha-Rak a világ 36 országában már 25 éve népszerű, hazánkban egy viszonylag új készségfejlesztő program, ami nem csak versenyzésre, de a szabadidő aktív eltöltésére, élményszerű kreatív tanulásra és a koncentráció serkentésére is ajánlott. A szabadidősport lényege, hogy a speciális műanyag poharakat minél rövidebb idő alatt kell sorba rakni, valamint rendezni. A résztvevők előre meghatározott sorrendben különböző gúlákat építenek fel, vagy az idővel, vagy pedig egy társukkal versenyeznek. A piramisok három, hat, vagy tíz pohárból állnak. A nemzetközi szövetség november 17-ikén immár tizedik éve hirdeti meg a sportág világnapját.

 

ÚJ GUINESS REKORD KÍSÉRLET

 

Kovács Gábor programvezető elmondta, tavaly több mint 590 ezren poharaztak világszerte, ehhez Magyarország is hozzájárult az elmúlt hat évben. Idén 625 ezren regisztrálta, hazánkból 7 ezren, és ha jól sikerül a nap, a részvétel új világrekord lesz.

A Sport Poha-Rak világnapján több nyíregyházi helyszínen is népszerűsítették a programot. Nyírszőlősön az Atanáz Házban pedig 75-en regisztráltak, ezzel csatlakozva a Guiness rekord megdöntési kísérletéhez, és váltott csapatokkal szorgalmasan pakolták a poharakat. A résztvevők ezzel nem csak a versenyt segítették, hanem saját készségeiket is fejlesztették, hiszen a program serkenti az agyműködést a két agyfélteke aktivizálásával, növeli az ideg- és mozgatórendszerek hatékonyságát, fejleszti a szem- és kéz koordinációt.

Szoboszlai Tibor