Sport és természet – elindult a tájfutószezon
A harangodi versennyel elkezdődött a tájfutók idénye. Az NYVSC 18 sportolója ért célba.

Március első szombatján, kissé szeles futóidőben egy hosszútávú versennyel megkezdődött a tájfutók idei versenyszezonja. A verseny helyszíne a Nagykálló melletti Harangodi Téka tábor és környéke volt, a megyei indulókon kívül Hajdú-Bihar megyéből és Romániából is érkeztek versenyzők. A két hosszabb pálya indulói – többnyire felnőttek – egyszerre rajtoltak, a kisebb, utánpótláskorú versenyzők egymás után vágtak neki a számukra kijelölt pályának.
A legtöbb utánpótláskorú versenyzőt ezúttal is az NYVSC Tájfutó Szakosztálya indította, összesen 18 gyerek teljesítette a pályákat. A 3 hónapos téli felkészülés – jó néhány hosszú futás és térképes edzések – után már minden gyerek várta a téli edzések utáni első éles versenyt. A gyerekek az előző szezonhoz képest mind technikailag, mind fizikailag komolyabb pályákon indultak, és szinte mindenki jó teljesítményt nyújtott. Utólag, az eredmények alapján kiderült, sajnos komoly ellenfelek nélkül futottak, de a későbbi versenyeken már az országos mezőny legjobbjaival is összemérhetik tudásukat.
Az egyesület újoncai tájfutók oktatásában tapasztalt edző és felnőtt kísérő segítségével futottak és tájékozódtak, a célba fáradtan, de örömmel futottak be.

A tavaszi versenyszezon középpontjában az országos diákolimpia áll, ahová az április végi megyei diákolimpiáról lehet továbbjutni. A tavaszi edzések és versenyek során ezekre a feladatokra készülnek a gyerekek, remélhetőleg az újoncok itt már önállóan is teljesíteni tudják a részükre kitűzött pályát.

A tájfutás iránt érdeklődő gyerekeket az NYVSC Tájfutó Szakosztálya továbbra is várja, információk a gyerekeknek és a szülőknek a szakosztály honlapján: www.nyvsc-tajfutas.hu