Vereség – kikapott a Ligakupában a Szpari
Kikapott a Budapest Honvédtól a Nyíregyháza Spartacus.

Budapest Honvéd–Nyíregyháza Spartacus 3–0 (1–0)

Bozsik Stadion

Jv.: Solymosi Péter (Márkus, Punyi)

Honvéd: Horváth - Marku, Izazola (Ihrig-Farkas 58. p), Ignjatovic, Erdős, Gazdag, Jesus Meza (Palacios 81. p), Koné (Prosser 68. p), Vécsei (Szabados 88. p), Csábi (Lőrinczy 62. p), Czár

Vezetőedző: Marco Rossi

Nyíregyháza: Hrabina - Szokol, Rubus, Ivanovs, Törtei, Zofcák (Bosnjak 46. p), Koller, Arziani, Rezes, Dartsimelia (Ovszijenko 52. p), Karacs (Vámos 12. p (Kostic 64. p))

Vezetőedző: Mátyus János

Karacs Péter számára rosszul indult a találkozó. A 2. percben egy esés után megsérült a karja és a válla, hosszasan ápolni kellett. A fiatal játékos nem tudta folytatni, a Pakson már az élvonalban is bemutatkozó Vámos Márk érkezett a helyére. Karacs Pétert kórházba is kellett szállítani. Az első 20 percben nem alakult ki helyzet egyik kapu előtt sem. A Honvéd birtokolta többet a labdát, de meddő volt a mezőnyfölénye. Átlövésekkel és beívelésekkel próbálkoztak a hazaiak, de a Szpari védelme rendre jól zárt. Több ellentámadást is vezetett a Spartacus, de nagy lehetőség nem volt a gólszerzésre az első fél órában. A kispestiek a folytatásban is beadásokkal próbálkoztak, de vagy a védők tisztáztak, vagy Hrabina Alex húzta le a labdákat. Tizenegy percet hosszabbított a játékvezető a sajnálatos sérülés miatt, és a ráadásban egy beadás után Vécsei fejelt kapura, de Hrabina hárított. A hosszabbítás utolsó percében viszont megszerezte a vezetést a Honvéd. Egy bal oldali szabadrúgást Jesus Meza csavart középre, és többen bemozdultak a beadásra, de nem ért hozzá senki a labdához, mely a kapuban kötött ki, 1–0. Ezzel zárult az első félidő. Rosszul indult a második játékrész. A 48. percben Koné lépett ki középen, Hrabina pedig csak szabálytalanul tudta megállítani, a játékvezető kiállította a Szpari kapusát és 11-est ítélt. Vécsei büntetőjét viszont a csereként beálló Ovszijenko Volodimir kiütötte! Emberhátrányban sem mondott le a támadásokról a Szpari, többször eljutott a Honvéd kapujáig. Tíz emberrel is egyenrangú ellenfél volt a Nyíregyháza, a 69. percben viszont újabb büntetőt kaptak a kispestiek. Ignjatovic esett el a 16-oson belül, a 11-est pedig Jesus Meza értékesítette, 2–0. A 78. percben szabadrúgást végezhetett el a Szpari. Rezes lőtt 18 méterről, de Horváth megfogta a labdát. Két perccel később viszont újabb gólt lőtt a Honvéd. Megint Jesus Meza érkezett jól, és a felső sarokba csavart, 3–0. A hajrában Szabados lőtt 15 méterről, de Ovszijenko hárított, majd a hosszabbításban Prosser bombázott fölé. Több gól nem esett, a Nyíregyháza hátrányból várhatja a visszavágót.

Dankó László