Sport és szabadidő: focitábor Nyírszőlősön

Technikai fortélyokat gyakorolhatnak, kapura rúghatnak, és kedvükre szaladgálhatnak azok a gyerekek, akik hétfőtől péntekig az Önkormányzat Focitáborában töltik a szünidejüket. A nyári napközis elfoglaltságban a Nyírszőlősi Általános Iskola tanárai mellett a Nyíregyházi Sportcentrum labdarúgó szakedzői gondoskodnak a szünet egy részének aktív eltöltéséről. A fiúkat autóbuszok szállítják a táborba, ahol edzéseken fejlesztik tudásukat. Eddig három turnusban közel 150 gyermek bújhatott focimezbe.

 

„Egész nap focizhatok!”

 

Dinó-Koczka István Valentin első osztályos volt asz idén. Jókedvűen futott az edzők utasítására. Kipirult arccal, levegőért kapkodva arról mesélt a Nyíregyházi Televízió Híradójának, nagyon örül ennek a lehetőségnek, hiszen nagyon szeret focizni. Mindezek mellett az is tetszett a kisfiúnak, hogy batárokat szerezhet a táborban.

További képekért kattintson a fotóra!

Az edzések mellett szabadidős tevékenységek is várnak a labdarúgó gyerekekre: kézműves-foglalkozásokon úszásórán és sportvetélkedőkön vezethetik le energiájukat. A focitábor céljai ötvözik a játékot, a tanulást és a mozgást.

 

Főszerepben az egészség

 

Cservenyák Ottó táborvezető azt mondta, szem előtt tartják az egészséges életmódra nevelést, valamint azt, hogy a gyerekek hasznosan töltsék vakációjukat. A testnevelő hozzátette, az is fontos, hogy egész napos felügyeletet biztosítanak a gyerekeknek, ami nagyon sok dolgozó szülő válláról vesz le terhet.

A tábor résztvevői egy alkalommal ellátogatnak a Városi Stadionba, ahol megismerkednek a környezettel és az ott zajló sporttevékenységekkel. Különböző témájú nyári napközis táborokban, 34 turnusban 1600 kisdiák szünidei elfoglaltságához biztosít támogatást a nyíregyházi Önkormányzat. A gyerekeket augusztus 7-ig fogadják a szünidős lehetőségek.

Mikita Eszter

(Fotó: Kohut Árpád)