Sport és jó hangulat
Közel hatszázan vettek részt a Szépkorúak Sportversenyén.

Hosszú sorok a kislabdadobásnál, futók a rekortánpályán. Ismét megrendezték a Városi Stadionban a Szépkorúak Sportversenyét. Közel hatszázan neveztek a viadalra. Nyíregyházán egyre több idős ember sportol.

Több szabadtéri kondipark épült Nyíregyházán a közelmúltban, melyet a fiatalok mellett idősek is használnak. Fontos a rendszeres sport, mozgás, mi pedig a város részéről igyekszünk minden feltételt ehhez megteremteni. Ez a mai nap viszont a sport mellett a közösségről is szól, hogy a szépkorúak jól érezzék magukat – mondta dr. Ulrich Attila alpolgármester.

Hét számban mérhették össze tudásukat a résztvevők. Az atlétika mellett lehetett teniszezni és volt sorverseny is, de néhány sportág nagyon népszerű a szépkorúak körében.

– Tekézni nagyon szeretünk, a játékos sorversenyt viszont idén kihagytuk, mert nem tudtunk rá külön készülni. Egyébként rendszeresen járunk a Szépkorúak Sportklubjába, minden csütörtökön – mondta Vareha Tamásné, a Nyíregyházi Körúti Nyugdíjas Egyesület elnöke.

Van, akinek az egész családja sportos. Az olimpikon Helebrandt Máté nagymamája például minden versenyen itt volt eddig.

Nagyon jó közösség a mienk, és rendszeresen részt veszünk ilyen rendezvényeken. Ez volt a harmadik verseny szépkorúaknak, eddig mindegyiken itt voltam – mondta Kaszás Pálné.

Dankó László