Ismét Waldlaufer futás
Egy éve több mint ezren teljesítették a három kilométeres távot.

Május 28-án ismét megrendezik a Waldlaufer futást. A táv ezúttal is 3 kilométer lesz, szokás szerint a mezőny az Erdei Tornapályától indul. Ez már az 5. alkalom, hogy megszervezik az eseményt.

Furcsa kimondani, hogy ez már az ötödik alkalom lesz. Büszke vagyok arra, hogy évről évre egyre sikeresebb az esemény, és mindig igyekszünk valami újdonságot is becsempészni – mondta Hargitay János főtámogató.

Most például vállalkozásoknak hirdettek versenyt, így amelyik cégtől a legtöbben állnak rajthoz, jutalmat kap. Díjazzák a szervezők azokat az iskolákat, ahonnan a legtöbb diák vesz részt, de a legmesszebbről érkező iskola is pénzjutalmat kap. Számos kiegészítő program is várja az érdeklődőket, és mindenki tombolát is kap egy karszalag formájában. Az első Halkóné dr. Rudolf Éva, a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottság elnökének csuklójára került, aki elindul a versenyen.

– Ezúttal az unokámat is elhozom, aki kilenc hónapos. Természetesen nem futunk majd, hanem sétálva teljesítjük a távot. Sóstó Nyíregyháza gyöngyszeme, öröm itt mozogni – mondta Halkóné dr. Rudolf Éva.

A tombola fődíja egy tablet. Az első Waldlaufer futáson 400-an vettek részt, egy éve már 1200-an álltak rajthoz. A szervezők abban bíznak, idén tovább emelkedik a létszám. A futás 9 órától kezdődik. 

Dankó László