Speedmarathon akció

Ma reggel 6 órakor kezdődött az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Speedmarathon elnevezésű, 24 órás összeurópai sebességellenőrzési akciója. A rendőrök nem titkolták az ellenőrzést, hiszen az akciót megelőzően bejelentéseket is vártak, hogy a lakosság mely helyszíneket tartja veszélyesnek a gyorshajtás szempontjából.

További képekért kattintson a fotóra!

A megyei rendőr-főkapitányságra 45 javaslat érkezett. A szakemberek az aktuális baleseti helyzetkép alapján a megyében 53 helyszínt jelölt ki a sebességellenőrzésre.

A CÉL A MEGELŐZÉS

Dr. Vajtó Levente, a Közlekedési Osztály helyettes vezetője elmondta, a cél egyrészt a megelőzés, másrészt tudatosítani a közlekedőkben a sebességtúllépés veszélyeit. Az akció során a szabálysértők természetesen büntetésre számíthatnak.

MÁR AZ ÚJ MŰSZERREL MÉRNEK

A Nyíregyházi úton is lakossági javaslatra állították ki a korábbi traffipaxokat váltó, legújabb típusú változtatható helyű komplex közlekedésellenőrző pontot.
A sebességellenőrzési akció pénteken reggel 6 óráig tart. Az 53 megyei helyszín közül csak kettőnél állítják meg a szabálysértőket. Aki máshol lépi túl a megengedett sebességet, az csak a bírság megérkezésekor szembesül a gyorshajtás tényével.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Kohut Árpád)