Sóstóra csábítják a szomszédokat!

A Fürdőház előtt köszöntötték a Nyíregyházára érkezett 14 ukrán újságírót a helyi turisztikai szakemberek. Furkóné Szabó Mariann, a turisztikai kft. és Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. képviseletében ismertették, hogy milyen adottságokkal, izgalmas látnivalókkal, és kiváló szálláshelyekkel várja a megyeszékhely az ide látogatókat. Az is kiderült, hogy ukránok eddig is szívesen látogattak a városba. A szomszédos államból érkező turisták az 5. helyen állnak a legtöbb vendégéjszakát eltöltő külföldiek ranglistáján. Az újságírókat azért hívták el, hogy segítségükkel még több ukránt csábítsanak Sóstógyógyfürdőre.

– Mindig nagyon szívesen látjuk az újságírókat és a médiát, hiszen, amikor ideérkeznek és megtapasztalják, meglátják azt, hogy milyen élmények, attrakciók várják itt a turistákat, akkor a személyes élményeiket közvetítik a leendő, jövőbeli turisták felé és ez mindig sokkal életszerűbb, sokkal pozitívabb – mondta el Furkóné Szabó Mariann, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft ügyvezetője.

További képekért kattintson a fotóra!

Az újságírók többsége Kijevből jött Nyíregyházára, de vannak köztük lembergi és Ivano-Frankivszkből érkező zsurnaliszták is. Az egyik utazásszervezőnek már nem is ismeretlen Nyíregyháza, ami szerinte már a közelesége miatt is figyelemre méltó.

– Másodszor vagyok itt, úgyhogy egy kicsit ismerem Nyíregyházát. Szerintem ez egy nagyon izgalmas, érdekes város az ukránok számára. Először is közel van, található itt termálvíz, gyógyvíz, ami ritka Ukrajnában és ez nagyon komoly vonzerő. Azt is hallottam, hogy létezik itt egy kiváló állatpark is, ami szintén nagyon érdekes és izgalmas lehet a családosok számára – fejtette ki a Kijevből érkezett utazásszervező, Tetiana Kondratenko.

Az ukrán vendégek a mai napon Sóstógyógyfürdővel ismerkedtek. Először a Fürdőházat mutatták meg nekik. Ezután pedig a többi fürdőt is megtekinthették.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)