Sóstó – Válasz és reagálás

Az elmúlt napokban elképesztő és felháborító kijelentések jelentek meg ellenzéki képviselők nyilatkozataiban a Sóstó-fejlesztési projekttel és a miniszterelnöki látogatással kapcsolatban. Ezt mondta sajtótájékoztatóján Jászai Menyhért, a Fidesz nyíregyházi elnöke. Szerinte valótlanságokat és rágalmakat hordtak össze. Megerősítette a sóstói projekt vezetőjének korábbi reagálását, mely szerint a beruházás még folyamatban van, így végszámla sem készülhetett, teljesítésigazolás sem történt. Ebből következik, hogy az önkormányzatot semmilyen hátrány nem érhette. Jászai Menyhért úgy látja, a balliberális képviselőket ez nem zavarja, csak a saját pecsenyéjüket akarják sütögetni. Hunyadi és Lövei képviselő urak túlléptek egy határon, hiszen egy Budapesten szerkesztett, etikátlan írásra alapozva próbálták a feszültséget gerjeszteni, teljesen hamis és megalapozatlan vádakat szajkózva. A politikus szerint az pedig teljesen felháborító, hogy a miniszterelnök látogatásának elmaradását összekötötték ezzel az üggyel, egyben lemondásra szólította fel a képviselőket.

– Összességében úgy érzem, hogy ezt a hangnemet, ezt a módszert vissza kell hogy utasítsuk, ez nem szolgálja a város érdekeit, sőt súlyosan rombolja – mondta Jászai Menyhért. – Felszólítjuk az EGYÜTT és a DK helyi szervezetét, hogy hasson oda, a két képviselő mondjon le mandátumáról, és jelöljenek olyan embereket, akik feladatukat a képviselői esküjükhöz híven a város érdekében végzik. Olyan híreszteléseket, alaptalan rágalmakat vittek tovább az országos médiába, amelyek csak rontják a város hitelét.

Szoboszlai Tibor

 

Az MSZP nyíregyházi közgyűlési képviselőcsoportja sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkbe. Ebben úgy fogalmaznak: az utóbbi napokban több olyan ellentmondásos információ látott napvilágot a Sóstó beruházás kapcsán, melyet szükséges mihamarabb tisztázni. Ők, mint írják – hivatkozva dr. Podlovics Roland kijelentésére –, felelős önkormányzati képviselőként a tényekkel és a valósággal akarnak megismerkedni. Éppen ezért egy olyan találkozót kezdeményeznek (2015. október 22-én, csütörtökön 14.00 órakor), amely minden vitatott kérdésre választ adhat, vagy további kérdéseket vethet fel. A sajtóközleményben jelezték: az egyeztetésre meghívják az ügyben eddig véleményt formáló érintetteket is. Mint írják: az MSZP fontosnak tartja Nyíregyháza jó hírnevének megőrzését és a vitáktól nem mentes, de a város fejlődését szem előtt tartó politikai képviseletet – áll Jeszenszki András és Nagy László önkormányzati képviselők sajtóközleményében.