Sólyombemutatótól a sárvári fürdőig: a kölcseys diákoknak is élmény lett Szigliget

A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium 7-8. évfolyamának diákjai (hatosztályosok) idén hagyományt teremtő módon először táborozhattak Szigligeten.

Nagy izgalommal készültünk a nyár utolsó hetében zajló programokra, amelyek közt szerepelt a Sümegi Vár meglátogatása, ahol egy lebilincselő lovagi tornát tekinthettünk meg. Ez a bemutató még hosszú ideig beszédtéma maradt a tábor lakói között. Sikerült a magyar és mongol vitézektől virágot is kapnunk, hogy ki nyert azt mindenki eldöntheti, mi biztosan.

Másnap a Szigligeti Várat látogattuk meg, ahol egy izgalmas sólyombemutatóra került sor. Az autentikus környezetben a rettentően intelligens madarak és solymászok előadása remek időtöltésnek bizonyult. Az túrát kicsit kellemesebbé tette az útközben található cukrászda finom fagyija, és limonádéja is, melyet odaúton és visszafelé is megkóstolhattunk. A rekkenő hőségben a Balaton vizében hűsöltünk, majd egy tomboló záport követően már kellemes hőmérséklettel kedveskedett nekünk a természet.

Hétfőn Sárvárra utaztunk. A sárvári fürdő volt a hét egyik legizgalmasabb programja, ahol gigantikus vízicsúszdák és hatalmas medencék tették felejthetetlenné a napot.

Kedd reggel a korai ébresztő után izgatottan indultunk Tapolcára. A tapolcai tavasbarlangban a tárlatvezetés és a csónakázás pedig már csak hab volt a tortán a programok sorában. A városban kaptunk egy kis szabadidőt is, mindenki a másnapi hazaútra próbálta a készleteit feltölteni. A délutáni fürdőzés ekkor már elmaradt, mert a Balaton megmutatta a szeles oldalát is.

Az esti röplabda mérkőzések és a társasjátékcsaták révén sikerült összekovácsolódnia a három évfolyamnak. A tanárok jófejségének és segítőkészségének köszönhetően minden diáknak sikerült kikapcsolódnia.

Köszönjük a két sofőrnek, hogy mindenhova időben és biztonságosan odaértünk! Köszönet jár a tábor összes dolgozójának, hogy ilyen csodás napokat tölthettünk Szigligeten.

Külön köszönjük a lehetőséget és a szervezést dr. Hudákné Fábián Nórának a táborvezetőnknek.