Sok napsütés, csípős reggelek zárják az októbert
Borítókép: Pápai Kinga

Hétfőn szinte országszerte derült időre van kilátás, kevés felhő néhol északkeleten és nyugaton lehet. 

Hajnalra csak néhol maradhat fagypont fölött a hőmérséklet, az északi, fagyzugos részeken pedig -5 foknál hidegebb lehet. Délután 10-16 fok várható. A délkeleti szél a Dunántúl északi felén és helyenként délen feltámad, néhol erős lökések kísérhetik. 

Kedden nyugaton megnövekszik a felhőzet, majd délután a középső tájakon is, keleten viszont derült marad az ég. Egyedül kedd késő délután, éjszaka fordul elő néhol kisebb eső, egy-egy zápor a Dunántúlon, a hét többi részében száraz időre van kilátás.

Szerdán még többnyire felhős lesz a reggel, délután viszont több helyen kiderül az ég. A légmozgás nem lesz jelentős, legfeljebb néhol élénkülhet meg. Csütörtöktől országszerte a napsütés veszi át a főszerepet, délutánonként 11-16 fok között alakul a hőmérséklet. A hét első felében többfelé lesz fagyos a reggel, hétvégére kissé enyhülnek a minimumértékek, a maximumok pedig emelkednek a szeles időben. Reggelente helyenként pára-, ködfoltokkal kell számolni, délután pedig szép, napos, őszi idővel.

 

Forrás: idokep.hu