Sok eső esik, burjánzik a fű - Intenzívebb ápolást igényelnek Nyíregyháza zöldfelületei
Sok eső esik, burjánzik a fű - Intenzívebb ápolást igényelnek Nyíregyháza zöldfelületei

Az elmúlt hetek csapadékos és olykor viharos időjárása nem kedvezett a zöldfelület karbantartásának. Elkezdett burjánzani a fű, vagyis sokkal intenzívebb ápolást igényelnek ezek a területek. Éppen ezért vállalkozó bevonására is szükség lett.

Közel 2  000  000 négyzetméter zöldfelület karbantartásáról gondoskodik a városban a NYÍRVV Nonprofit Kft. Ez már önmagában is óriási területnek számít, azonban az olyan esős időszakok, mint amilyennel mostanában találkozhattunk, hatványozott munkát eredményeznek. Jelenleg a város teljes területén  huszonöten látnak el  fűnyírási feladatokat, de vállalkozó bevonására is szükség lett.

Időjárás függvényében ütemezik

Időjárás függvényében és körzetenként ütemezzük a fűnyírást

– tájékoztatta szerkesztőségünket a NYÍRVV Nonprofit Kft.

Prioritási sorrendet állítunk föl. Az első helyen a belváros, a terek és játszóterek állnak, továbbá a Bujtos és a Sóstó, mindig itt kezdjük a fűnyírást, ezután pedig a körúton kívüli részek és a külterületek következnek. Az intenzíven ápolt területeket, mint például a tereket és a belvárost heti 1-2 alkalommal, a körúton kívüli részeket  2-3 hetes gyakorisággal ütemezzük.