Sok a sérült – újak érkezhetnek
Győzött a hétvégi felkészülési mérkőzésén is a Nyíregyháza Spartacus. A keretből többen is hiányoztak sérülés miatt. A labdarúgók pénteken Törökországba utaznak tíznapos edzőtáborba.

5–2-re nyert a Sényő elleni felkészülési meccsen a Nyíregyháza Spartacus, a szakmai stáb azonban nem lehetett felhőtlenül boldog, mivel sok a sérült a csapatnál. Kiss Gergő ezúttal védőt játszott, Pölöskey Péter pedig a második félidőben húzódott visszább egy sorral. Mátyus Jánosnak kényszerből kellett változtatnia, mivel többen is hiányoztak a csapatból. Zoran Kostic térdét még a téli szünetben operálták meg, január 14-én ment vissza kontrollra. Az orvosok szerint egy hét múlva kezdheti a munkát. Savo Rakovic már jól van, de sokat fogyott, így idő kell, amíg visszanyeri erejét, őt is megoperálták decemberben. Szokol Zsolt állapota sem javult. Ő az egyik edzésen kapott a lábához, és az első diagnózis szerint úgy tűnt, csak meghúzódott. Sajnos rosszabb a helyzet, a műszerek izomszakadást mutattak a lábában. Mohamadou Abdouraman sem léphetett pályára szombaton a Sényő ellen. Neki az egyik lábujján a köröm gyulladt be, ezért nem tréningezhet.

Hiányzók tehát bőven vannak, a héten viszont bővülhet a keret. A visszatérő Szécsi Márk már pályára lépett a Szpariban, és Szalai Vilmossal jól haladnak a tárgyalások. További két labdarúgóval még egyeztetnek a vezetők. A szerdára tervezett Ibrány elleni felkészülési mérkőzés épp a sérülések miatt elmarad, pénteken pedig Törökországba repül a gárda, ahol tíz napot tölt majd edzőtáborban.

Dankó László