Síró gyerekek az öltözőben - nem elégedett a kosarasok vezetése

Nagyüzem volt a férfi kosárlabda együttesnél az elmúlt napokban, előbb Budafokon lépett pályára a Blue Sharks az NB-I/B-ben, és váratlan, 88-83-as vereséget szenvedtek a nyíregyháziak az újonc otthonában. A szakmai stáb nem is ment el a találkozó mellett szó nélkül, nem tetszett a vezetésnek a játékosok hozzáállása.

- A Manchester United egyik játékosának szavai jutottak eszembe, hogy belépve az öltözőbe csupa síró gyereket lehet látni, akik valami miatt megsértődtek, és ezért nem nyújtanak százszázalékos teljesítményt. Ez nevetséges. Ki kell alakítani a hierarchiáját ennek az új csapatnak, és vannak akik nehezen fogadják el, hogy változott az összetétel. Ez nem úgy működik, hogy az edző mondja meg ki lesz a legerősebb, ezt önmaguknak kell kiharcolniuk – mondta Sitku Ernő szakmai igazgató.

Két nappal a bajnoki után már Hepp kupa mérkőzést vívott a Blue Sharks, és magabiztosan nyert az NB-II-es Sunshine NYIKSE ellen, ezzel továbbjutottak a Cápák. A keretet igyekszik megerősíteni a szakvezetés, így a napokban szerződést kötött a klub az amerikai Kayel Locke-val. A 196 cm magas, és több poszton is bevethető játékos korábban az amerikai egyetemi bajnokságban kosarazott.

- Magas, és több mint 100 kg-os játékosról beszélünk, aki nagyon erős. Az elmúlt időszakban magában tréningezett, de megfelelő erőállapotban nagy hasznunkra lehet - mondta Siska János vezetőedző.

A héten nem játszik bajnokit a csapat, ezért szerdán felkészülési találkozót vív a gárda Tiszaújvárosban. Legközelebb az NB-I/B-ben a Vasast fogadja a Nyíregyháza, október 16-án.  

Dankó László

Fotó: nyiregyhazikosarlabda.hu