SingSingSing – ragyogó songok MÁZS-képp

 A Grease-tõl a Moulin Rouge-ig több mint egy tucat, de csöppet sem „tucat” zenés darabból származó örökzöld melódiát életre keltõ produkciót a 2009-es veszprémi premier óta sok helyen bemutatták már, mégis nagy izgalommal készült az esti elõadásra szülõvárosában MÁZS, az Operettszínház egyik vezetõ színésze. A fellépés elõtt beszélgettem vele.
– Nem vagyok ritka vendég Nyíregyházán, hiszen itt él az édesanyám, a nagymamám, a barátaim is idekötnek, akiket gyakran meglátogatok. Nagyon nagy a drukk most bennem, hiszen hatalmas az elõadandó anyag, komolyak az elvárások velünk szemben. Ez az est mindenütt különbözõ. A mai mûsort ide „találtuk ki”, hiszen például más dalokat énekeltünk 2009-ben, mint most. Vannak persze átfedések. Majd harminc éve ebben a színházban kezdtem a pályámat, így ismerem az itt dolgozókat, olyan, mintha egy család lennénk. A technikusok például egyetlen mondatból tudják, mit akarok. Olyan koncertem is volt már, amikor nem volt idõm végigbeszélni a teendõket a mûsor elõtt, mégis csodálatos lett a végeredmény. A próbák alatt nagyon elégedett voltam a nyíregyházi színészekkel is: Horváth Margittal, Nyomtató Enikõvel, Gulácsi Tamással és Horváth Sebestyén Sándorral.

Mészáros Árpád Zsolt (Fotó: internet)

AZ X-FAKTOR GYÕZTESE IS NYÍREGYHÁZÁN

A vendégmûvészek közül senkinek nem kell bemutatni Vastag Csabát, a 2010-es X-Faktor gyõztesét, akit már jóval a tévészereplése elõtt megismertek azok, akik MÁZS egyik szabadtéri színpadunkon tartott koncertjén felfigyeltek a hangjára. Füredi Nikolett, az Operettszínház tagja, Buch Tibor pedig az ország egyik legnépszerûbb bonvivánja. Ugyanakkor mindnyájan egyenrangú partnerek a színpadon, amit a rendezõ-koreográfus Szakál Attilával úgy kívántak érzékeltetni, hogy ábécé-sorrendben konferálták fel a szereplõket. Követik a Pesti Broadway hagyományait: közös éneklésre, táncra csábítják a közönséget. Mint Árpád lapunknak elmondta, nagyon fárasztó hetek állnak mögötte, hiszen az Ének az esõben címû musical premierje az elõzõ héten volt. Ebben egy meghívott sztárt játszik, a tenoristát. Ezt a jövõ héten újabb bemutató követ: A víg özvegy címû operett, amiben Latabár Kálmán szerepkörében lép színre. Ezután „leköltöznek” Szegedre, ahol kezdik A Notre-Dame-i toronyõrt próbálni. Ebben a cigányvajdát játssza, aki a mesélõ egyben.
Emellett ott vannak az Operettszínházban futó darabjai is: Az õrült nõk ketrece, az Abigél, a Lady Budapest, a Marie Antoinette, a Nõk az idegösszeomlás szélén, az Ördögölõ Józsiás, a Sybill, olykor napi két elõadásban. Bár roppant elfoglalt kiváló énekesünk, nem kell feladniuk a reményt azoknak a nyíregyházi nézõknek, akik nem kaptak jegyet a mostani nagysikerû elõadásra s a 26-ai duplára sem. MÁZS elmondta, igény szerint hamarosan újra jönnek.

(Szerzõ: Sz. Kántor Éva)

(Fenti fotó: Janics Attila)