Sikerlistás színezőkönyv

A színezőkönyvekről általában kedves gyerekrajzok jutnak eszünkbe, ez azonban valami egészen új, valami egészen más. A skót illusztrátor felnőtteknek szánt Titkos kertje már egy ideje felkeltette az érdeklődésemet, persze aztán jöttek a kételyek, mégis mit fog gondolni a többi vásárló, ha felnőtt létemre beállok a sorba egy kifestővel. Meg egyáltalán mit kezdek majd vele? Otthon a sok tennivaló mellett mindenre van idő, csak színezgetni nem, ha meg mégis, pont a szabadidőmet fogom ezzel tölteni? Hosszas tépelődés után azonban mégis képtelen voltam ott hagyni. Nem bántam meg.

Az egyedülálló kreativitással megálmodott motívumok és minták teljesen magukkal ragadtak, a percek és órák csak úgy repültek. A színek, formák kavalkádjában az agyam teljesen kikapcsolt, ellazultam és csak élveztem az alkotás örömét. Fontos megemlíteni azt is, hogy a felnőttkori színezés relaxációs hatásai pszichológusok által bizonyított tények, többen terápiás célra is használják. Annyi biztos, hogy egy fárasztó nap után kellemes zenével párosítva garantált feltöltődést biztosít! Egy kis türelemmel pedig könnyen rá lehet érezni a nyitjára; a ceruzák, tűfilcek megfelelő használatára – a végeredmény pedig kétségtelenül megéri!

„Úgy gondolom, tényleg mindenkiben ott szunnyad legalább a kreativitás szikrája, és csak a megfelelő helyzetre van szükség, hogy előhívd magadból. A színezésben úgy lehetsz kreatív, hogy nem nyomaszt a papírlap üressége, és az, hogyan kezdj neki.”
Johanna Basford

Ezzel az inspiráló üzenettel indít az író-rajzoló Képeslapkönyvében – mert igen, ilyen is van Neki. A Titkos kert motívumai alapján készült mini színező 20 kivehető képeslapot tartalmaz, és csak gondoljunk bele, mennyivel nagyobb örömöt szerzünk egy általunk színezett képeslap postára adásával, mint egy előre gyártott darabbal. Az ünnepek közeledtével pedig még jobban megéri rááldozni azt a pár órát, hiszen garantáltan mosolyt csalhatunk szeretteink arcára!

A Titkos kert és képeslapkönyve, valamint a Bűvös erdő is megvásárolható a nyíregyházi könyvesboltokban – így messzire sem kell mennünk, ha színezhetnékünk támadt. A rajongóknak pedig még jobb hírrel szolgálhatunk: hamarosan az Elveszett óceán is megérkezik hozzánk!

Kép és szöveg: Farkas Fanni